Annonce
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Det er en god idé at gøre sig nogle overvejelser om, hvor meget bilen må koste, og om det eventuelt skal være en benzin-, diesel-, el- eller hybridbil. Modelfoto: Colourbox
Der er mange overvejelser, man skal gøre sig, før man sætter underskriften på slutsedlen. Her kan du læse nogle af de gode råd, som FDM giver i forbindelse med køb af bil.

Ny eller brugt bil?

En fabriksny bil kan have den fordel, at den ofte er udstyret med det nyeste sikkerhedsudstyr, og der i de første år er nyvognsgaranti på bilen. Man vil derfor i en årrække ret præcist kende bilens omkostninger. Ulempen kan være, at man ikke kender bilmarkedet fremadrettet og derfor ikke kan være sikker på, hvad bilen er værd, når man skal af med den igen.

En brugt bil giver ofte mulighed for at få en lidt større bil, end hvad man kunne få af fabriksny bil for de samme penge. Til gengæld er der på en brugt bil ofte ikke længere fabriksgaranti på bilen, og man skal derfor beregne udgifter til diverse reparationer.

Benzin, diesel, el eller hybrid?

Står valget mellem en benzin- eller dieselbil er grundreglen, at hvis man primært kører korte ture med sin bil, bør man overveje en benzinbil. Pendlerne, der blandt andet dagligt kører 30 kilometer eller derover, kan derimod overveje diesel. En dieselbil er som udgangspunkt dyrere at reparere end en benzinbil.

Overvejer man en el- eller hybridbil, er der kommet mange muligheder i både størrelser og prisklasser. Tidligere var især elbilens rækkevidde en udfordring, men i dag kører mange længere på en opladning. Med hybridbilen kan man kombinere el og benzin-/dieselkørsel.

Annonce

Hvor skal pengene lånes?

Inden man går i gang med at købe bilen, skal man vurdere, hvad den økonomiske ramme er - og hold fast i den. Det er nemt at blive fristet af en anden model eller ekstraudstyr. Uanset om man køber ny eller brugt bil, er bilens pris altid til forhandling.

Start med at forhandle en god pris på bilen og derefter ekstraudstyr til bilen. Ser man på ny bil, bør man også tage bilens garanti med i sine økonomiske betragtninger. Overvej også en service- eller reparationsaftale på den nye bil. Overvejer man brugt bil, skal man i sit bilbudget beregne at skulle betale årlige reparationer på bilen.

Der er mange muligheder for at finansiere sit bilkøb. Man kan få billån hos bilforhandleren, banken eller realkreditinstitutter. Der kan være tusindvis af kroner at spare ved at vælge det rigtige billån, så brug god tid på at indhente tilbud til sammenligning. Det samme gælder priser på bilforsikring.

Annonce

Tjek den brugte bil før bilkøb

Uanset om man køber brugt bil hos en forhandler eller privat, er det vigtigt at tjekke bilen grundigt. Dels bør man prøvekøre bilen, og dels bør man gennemgå bilen for fejl og mangler. Man kan selv gennemgå en række ting på bilen og bruge FDMs tjekliste. Tjeklisten findes på FDM's hjemmeside.

Kilde: FDM

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Ugeavisen Vejen

Lyt til podcasten 'Danmark fortæller': Demensramte Frank kan ikke længere være sin kones bedste ven: Nu har han sat hende fri 8:9

Annonce