Annonce
Ugeavisen Vejen

65 boliger skal moderniseres for 81 millioner kroner

Anette Simmelsgaard har været forretningsfører hos Vejen Boligforening siden 1. oktober 2019. Boligforening har et kæmpe renoveringsprojekt i støbeskeen: 65 boliger på Lærkevej og Vesterled skal renoveres, og det kommer til at koste omkring 81 millioner kroner. Foto: Dorthe Andresen
Vejen Boligforening, der i alt har 790 lejemål i Vejen Kommune, planlægger en renovering af afdeling 12, der omfatter lejligheder på Lærkevej 7-15 og Vesterled 11-17 i Vejen.

Vejen: Det er et af de helt store renoveringsprojekter, der er i støbeskeen hos Vejen Boligforening.

65 boliger i boligforeningens afdeling 12 - Lærkevej 7-15 og Vesterled 11-17 - står nemlig foran en gennemgribende renovering, der blandt andet inkluderer tagrenovering, facaderenovering, nye vinduer og døre, nye køkkener og badeværelser. Der er også tænkt på bedre tilgængelighed, da boligerne mod Vesterled bliver boliger, hvor der er adgang med elevator.

- Der er tre slags boliger i projektet - tilgængelighedsboliger, modernisering og sammenlægningsboliger, fortæller Anette Simmelsgaard, der er forretningsfører ved Vejen Boligforening.

Annonce

Sammenlægningsboliger dækker over det, at nogle af de små et-værelses boliger, der bliver lagt sammen med en anden lejlighed. I alt bliver antallet af nuværende boliger dog kun reduceret med fire.

En af lejlighederne mellem Vesterled 15 og 17 ofres, fordi der skal åbnes op i området, og det sker blandt andet med en portgennemgang.

Prisen for hele projektet ligger på godt 81 millioner kroner - heraf kommer blandt andet cirka 32 millioner, som er et støttet lån fra Landsbyggefonden og et lån på 41 millioner kroner, som boligforeningen selv optager hos en kreditforening.

Nødvendig modernisering

Boligerne i afdeling 12 er bygget tilbage i 1964, og der har ikke siden været de store moderniseringer.

- Det er kun enkelte køkkener, der er blevet skiftet i forbindelse med større skader, ellers er køkkenerne fra den tid, siger Anette Simmelsgaard.

Hun fortæller, at boligforeningen gennem årene løbende har haft renoveringsprojekter af nogle af de i alt 790 lejemål, den råder over.

- De fleste afdelinger er vi næsten i bund med. Blandt andet i afdeling 19 - i Bække og Gesten - er vi næsten færdige. Den har fået den helt store tur, fortæller Anette Simmelsgaard.

Man regner med at det vil tage 2-2½ år, før det store renoveringsprojekt er helt færdigt, men projektet vil blive gennemført i etaper, for at boligforeningen kan håndtere genhusning af de beboere, der bor i lejlighederne.

De fleste afdelinger er vi næsten i bund med. Blandt andet i afdeling 19 - i Bække og Gesten - er vi næsten færdige. Den har fået den helt store tur.

Anette Simmelsgaard, forretningsfører, Vejen Boligforening

- Vi har altid pligt til at genhuse beboerne. Når en renovering tager mere end 12 måneder, har beboerne ret til en permanent genhusning. I afdeling 12 tager renoveringen af den enkelte lejlighed mindre end 12 måneder, og så har beboeren ret til midlertidig genhusning, og de har altid ret til at komme tilbage til egen lejlighed, med mindre den er nedlagt for eksempel som følge af sammenlægning, siger Anette Simmelsgaard.

Annonce

Flertal for projektet

Beboerne i de berørte blokke er også blevet hørt, fordi en modernisering af boligerne i sagens natur også vil medføre en stigning i huslejen efterfølgende.

- Vi har holdt informationsmøde og et ekstraordinært afdelingsmøde, så folk har haft en chance for at sætte sig ind i det, fortæller Anette Simmelsgaard.

Og et flertal af beboerne stemte for projektet.

Renoveringsarbejdet forventes at begynde i midten af 2023, når man er færdig med at renovere afdeling 14 (Lærkevej 3-5), hvor renovering begynder i december i år.Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Nye biler giver mindre slid og slæb for sygeplejerskerne

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Vild i Vejen: Vild med ukrudt

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Peter Præst kan opleves i Gesten

Ugeavisen Vejen

Julefrokosttid: Sæt dig ikke bag rattet, hvis du har drukket

Ugeavisen Vejen

Bukettur gennem Jels

Ugeavisen Vejen

Mange sagde farvel - og tak - til borgmesteren

Ugeavisen Vejen

Beboere har fået nyt fælleshus

Ugeavisen Vejen

Flot donation fra Tryg Fonden til UngeVejen

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Julemåneden om 25 år

Ugeavisen Vejen

Kom i julestemning på Studioscenen

Ugeavisen Vejen

Vild med dans i Vejen: Vejen Danseforening blev forgyldt ved DM i Køge

Ugeavisen Vejen

Skader efter brand lukker bagerbutik på 10. døgn: - Jeg står og tripper for at komme i gang igen

Ugeavisen Vejen

Mor til fem bager til hele landsbyen: Dropper nattesøvnen for at stå med fingrene i dejen

Ugeavisen Vejen

Klumme: Vild med mørket

Ugeavisen Vejen

Nyt fra biblioteket: Kalenderhistorier

Ugeavisen Vejen

Apotek tilbyder gratis høretest

Ugeavisen Vejen

Møder gav trist nyt: Byens Brød og Cafe åbner tidligst på tirsdag

Ugeavisen Vejen

- Hold jer fra hash, lightergas og euforiserende stoffer: 700 elever fik den barske virkelighed lige i hovedet

Ugeavisen Vejen

Bliv klogere på Vejen Kommunes kommende borgmester

Ugeavisen Vejen

Ny uddeler Hovborg: Flinke kommiser har flest købelystne kunder

Ugeavisen Vejen

Duo spiller julekoncert i Askov Kirke

Ugeavisen Vejen

Indefodboldstævne er tilbage for 32. gang

Ugeavisen Vejen

Julen er tilbage på Sønderskov

Annonce