Annonce
Ugeavisen Vejen

ABC hylder de frivillige chauffører

Souschef i ABC i Holsted St. Jon Tobiasen inviterede i går alle Ældre Sagens frivillige chauffører til en sammenkomst, hvor indsatsen for seniorerne i gamle Holsted Kommune blev hædret med en pose julegodter. Fra venstre: Jens Chr. Birk, Ruth Iversen, Anne Windfeld, Inga Jakobsen, leder af kørselsordningen Egon Pedersen, Knud Grønnebæk, Merete Pedersen og Verner Madsen. Foto: Steen Rasmussen
Ældre Sagen i Holsted kører hver uge ældre uden egen bil til købmand, bank og apotek helt gratis. Og man behøver slet ikke være medlem.
Annonce

HOLSTED: Egentlig er det sådan, at de ældre, som benytter Ældre Sagens kørselsordning, skal fragtes til den nærmeste butik, men i praksis er de frivillige chauffører langt mere fleksible end firkantede. Det kan altså ske, at en chauffør med passager suser lige forbi en dagligvarebutik, fordi en bestemt vare kun fås hos den næste butik.

Det er f.eks. tilfældet med en bestemt slags kunstig sukker, som diabetikere efterspørger. Den slags har de ikke hos ABC i Holsted St., fortalte de frivillige chauffører. De var i går formiddag samlet hos netop ABC, som hver jul hylder den frivillige indsats med morgenkaffe og en bærepose med godter. Men det med den kunstig sukker, skal der nu laves om på, fastslog souschef Jon Tobiasen.

Han vil om muligt sørge for, at ABC får netop dén slags kunstig sukker på hylden, som nogle ældre efterspørger, så Ældre Sagens chauffører fremover kan nøjes med at køre til den nærmeste butik.

- Det ser vi frem til, svarede chaufførerne.

Leder af kørselsordningen Egon Pedersen oplyser, at der lige nu er 11 seniorer, som benytter Ældre Sagens gratis transport. Han fortæller, at man ikke engang behøver være medlem af Ældre Sagen for at blive kørt til købmanden. Ordningen er et tilbud til alle pensionister med et kørselsbehov, de ikke selv kan opfylde.

Reglen er, at de pågældende kan benytte transportordningen hver anden uge. Og at de altså som udgangspunkt bliver kørt til nærmeste købmand, bank eller apotek.

I øvrigt er kørselsordningen kun én af de tilbud, som Ældre Sagen i gamle Holsted Kommune har på hylden. Der er bl.a. også søndagscafé på skift på ældrecentrene, kørestolsræs, telefonkæde, bisidderordning og gymnastik. I alt er omkring 60 frivillige involveret i aktiviteterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Med hjertet på rette sted

Ugeavisen Vejen

Rallyløb slutter i Vejen

Ugeavisen Vejen

Velkommen til benzinfolket

Annonce