Annonce
Ugeavisen Vejen

Alle løber maraton i november

Mange af de aktive i Vejen Løbemotion, som samler kilometer sammen til en maraton i november. Privatfoto
Der er masser af aktivitet i Vejen Løbemotion. Selv ikke dårligt vejr kan holde løberne hjemme.
Annonce

Vejen: I Vejen Løbemotion løber alle mindst en maraton i november. Alle løber mindst 42,195 km i løbet af måneden. Det foregår sådan, at der efter hver træningsaften skrives kilometer op på stor plakat, og målet for sammenlægningen skal enten være et eller to maraton. Kilometer tæller kun med i november-maraton, hvis de løbes på almindelige træningsaftener. Målet om et maraton eller to gør, at træningen ikke springes over selv i det værste regnvejr.

I Vejen Løbemotion er der træning hver mandag og torsdag med start 18.30. Normalt deles ind i 4-5 hold, der løber med forskellig hastighed og længde. Det betyder, at alle kommer på en løbetur, der passer til niveau. Nye løbere kan bare møde op ved idrætscentret og kommer så straks med på et passende løbehold.

Nogle har det fint med at løbe 5-6 km hver gang og ikke yderligere mål; mens andre træner til bestemte løb eksempelvis halvmaraton.

Der skrives flittigt kilometer på plakaterne i Vejen Løbemotion. Privatfoto
Annonce

Mange aldersgrupper

Mange aldersgrupper er med på løbeturene. Der er plads til alle aldre – både unge og mere modne. Poul Eik Olsen på 75 år har netop sat personlig rekord på en halvmaraton med 2.17 timer, så der kan stadig løbes langt og hurtigt, selvom man har rundet flere skarpe hjørner.

Der er løbetræning og løbefællesskab hver mandag og torsdag. De fleste bliver afhængige af en løbetur i al slags vejr. Det er sundt med dejlig frisk luft på stierne i og omkring Vejen – og af og til tage en god bakke og få pulsen op.

Mange bruger også vintermånederne til at opbygge grundformen, så de er klar til at øge hastigheden til forårets og sommerens mange løbemuligheder.

Løbemotion har også vandrehold, der møder samme tid som løberne. Her deltager de, der foretrækker en rask gåtur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gå jer til en gratis hjertestarter

Annonce