Annonce
Ugeavisen Vejen

Anni og Troels fik syn for sagn

Anni Matthiesen ses her i selskab med et par unge spejdere. Privatfoto
To lokale folketingspolitikere fik med egne øjne set, hvilken positiv forskel de såkaldte foreningspuljer gør for foreningerne i lokalsamfundene.
Annonce

Vejen Kommune: Troels Ravn og Anni Matthiesen er som bekendt folketingspolitikere fra henholdsvis Socialdemokratiet og Venstre - to partier, som normalt ikke lægger skjul på deres uenighederne.

Men der er bestemt også noget, de er enige om. Det var tydeligt, da de var på studietur i Vejen og Billund Kommune for at se effekterne af de midler, som bliver delt ud via de såkaldte lokalforeningspuljer.


Politik er et holdspil, og som medlem af Folketinget er det godt at komme ud i den virkelige verden og opleve at de politiske beslutninger og bevillinger, vi beslutter på borgen gør nytte.

Troels Ravn


Det er en ordning, som et bredt udsnit af Folketinget står bag – blandt andre både Venstre og Socialdemokratiet – og den går ud på, at der afsættes penge til lokalforeningspuljer, som foreningerne kan søge og som administreres af foreningernes hovedorganisationer. Det skriver Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Annonce

Holdspil

- Politik er et holdspil, og som medlem af Folketinget er det godt at komme ud i den virkelige verden og opleve at de politiske beslutninger og bevillinger, vi beslutter på borgen gør nytte, sagde Troels Ravn, da de to politikere først lagde vejen forbi den nyetablerede idrætsforening IFS – Noget Særligt i Brørup, som primært henvender sig til personer med sociale og psykiske udfordringer.

Foreningen modtog sidste år, hvor den blev etableret, 19.000 kroner i støtte fra DIF og DGI’s foreningspulje.

De fik støtte

Disse foreninger i Vejen Kommune fik i 2019 støtte fra DIF og DGI's foreningspulje:

28.000 kr. til Holsted Speedway Klub, 25.000 kr. til Brørup Badmintonklub, 15.000 kr. til Pure Performance Powerlifting, 30.000 kr. til Kolding Flyveklub, 40.000 kr. til Askov Mudeaters, 30.000 kr. til Rødding Idrætsforening, 13.200 kr. til Vejen Håndboldklub, 18.953 kr. til Idræt for Sindet, Noget Særligt, 9.742 kr. til FSH Holsted, 11.460 kr. til Askov Malt Ungdoms og Idrætsforening, 5.903 kr. til Skrave Ungdoms & Idrætsforening, 15.000 kr. til Lindknud Cykel og Motion, 10.000 kr. til Petanqueklubben 99, Vejen, 30.000 kr. til Jels Idrætsforening, 45.000 kr. til Hovborg Ungdoms og Idrætsforening.

Fra DUF’s lokalforeningspulje:
56.000 kr. til Holsted Spejder Gruppe, 20.000 kr. til Nørbølling Spejder Gruppe, 15.000 kr. til FDF Rødding.

Efterfølgende gik turen til spejderne i Sønder Omme Gruppen, som har fået støtte på 63.000 kroner fra den del af lokalforeningsmidlerne, som DUF administrerer.

- Det er det her, der gør det sjovt at være politiker. At komme ud og se at de beslutninger, man tager inde på Christiansborg, gør en forskel ude lokalt, sagde Anni Matthiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce