Annonce
Ugeavisen Vejen

Askov Højskole er noget unikt siger ny forstander

Rikke Holm, Askov Højskoles nye forstander, har gode erfaringer med at inddrage medarbejdere i arbejde med visioner og nye ideer. Privatfoto

For første gang i Askov Højskoles over 150-årige historie skal en kvinde stå i spidsen for Askov Højskole. Og Rikke Holm er klar til at kæmpe for højskolen, som hun ser godt potentiale i.

Annonce

Askov: Den 48-årige teolog og musikuddannede lærer, Rikke Holm, der de seneste tre år har været viceforstander på Engelsholm Højskole, skal være Askov Højskoles nye forstander.

- Da jeg i juli fik en rundvisning på Askov Højskole, gik jeg derfra med fornemmelsen af, at her er noget afgørende på spil. Skolen emmede af sin lange historie blandet med nutiden og med sigte mod en fremtid, der rummer nye muligheder. Askov er en højskole, der skal kæmpes for at bevare, og jeg har lyst til at påtage mig opgaven som forstander med at sætte kursen og gå fremtiden i møde, siger Rikke Holm i en pressemeddelelse og slår fast, at:

- Askov er unik som kulturinstitution - i lokalområdet såvel blandt højskoler.

Annonce

Nu skal der ro på

Askov Højskole har de senere år har været igennem en turbulent periode med mange forstanderskift. Rikke Holms forgænger Klaus Majgaard valgte således at sige op efter kun halvandet år på posten. Samtidig har Askov Højskole oplevet et dalende elevtal på de længere kurser. Den tendens har den nye forstander dog tænkt sig at lave om på.- Jeg prioriterer, at højskolen tilbyder tillidsfulde og trygge rammer for elever og kursister. Her er højstanderen vigtig, men kan ikke gøre det uden dygtige medarbejdere og et bagland, som bakker op, og der mener jeg, at Askov Højskole har et godt potentiale, erklærer Rikke Holm.

Annonce

Opbakning fra begyndelsen

På højskolen er der bred opbakning til ansættelsen af Rikke Skov, siger højskolens formand Hans Brun Hansen.

- Vi er virkelig tilfredse og glade for, at Rikke har valgt at søge stillingen her på Askov Højskole. Hun kommer med en fantastisk profil og nogle rigtig gode og vigtige holdninger og visioner, som ligger i tråd med det, som vi gerne vil, siger Hans Brun Hansen.

Rikke Holm er 48 år, uddannet teolog og har også en lærereksamen i musik. Har arbejdet seks år som lærer på Lystruphave Efterskole, syv år som ungdomspræst i Vejle Provsti og været viceforstander på Engelsholm Højskole siden 2015. Er medlem af højskolepædagogisk udvalg. Bor i dag i Staksrode ved Barrit, er gift med Henning og har fire børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce