Annonce
Ugeavisen Vejen

Askov Højskoles efterårsmøde byder på et comeback med musikalsk Kim Larsen-foredrag

Askov Højskole får igen besøg af forfatter Jens Andersen og musiker Kristian la Cour med deres musikalske succesforedrag om Kim Larsen.
Annonce

Askov: Lørdag den 26. oktober kl. 15 danner festsalen på Askov Højskole ramme om højskolens traditionsrige efterårsmøde, og man har valgt at imødekomme de mange mennesker, der ikke var plads til sidste gang, at forfatter Jens Andersen og komponist og visesanger Kristian la Cour gæstede højskolen med deres populære musikforedrag om Kim Larsen.

Forfatter Jens Andersens foredrag bygger naturligvis på hans bestsellerbiografi "Kim Larsen - mine unge år". Og man kan dårligt tale om Kim Larsen uden at give smagsprøver på folkesangerens populære musik. Den del af foredraget er lagt i hænderne på højskolelærer, visesanger og komponist Kristian la Cour - der i øvrigt underviser på Askov Højskole.

Annonce

Kim Larsens højskole

Det giver særligt god mening, at et foredrag om Kim Larsens liv bliver leveret på Askov Højskole. Ikke blot er det her, at hele foredraget med tilhørende musik er blevet til, men Kim Larsens forældre mødte hinanden under et ophold på højskolen. Hvilket i øvrigt senere resulterede i, at Kim Larsen selv blev elev på Askov Højskole i 1964-65.

Ved foredraget tidligere på året læste Jens Andersen flere gange op af sin bog og beskrev i foredraget detaljeret og livagtigt, hvordan det havde været at sidde i Larsens køkken og bladre i gamle, velbevarede familiealbum og høre Kim Larsen fortælle om et levet liv, med den for Larsen så velkendte lethed og lune.

Undervejs i foredraget trækkes der linjer gennem Kim Larsens liv og mange sange – fra barndommens gade i Københavns Nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormer-årene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til.

Og så synges der naturligvis en række Kim Larsen-sange, akkompagneret af Kristian la Cour på flygelet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gå jer til en gratis hjertestarter

Annonce