Annonce
Ugeavisen Vejen

Børn bygger nye hoteller i Glejbjerg

Marie Uth, indehaver af Naturlig Havedesign, havde besøg af eleverne i 3. klasse på Glejbjerg Skole. De skulle lære at bygge insekthoteller. Foto. Heine Fricke

GLEJBJERG: Ét hotel er ikke nok i Glejbjerg. Der skal mange flere til!

Det mener Marie Uth, indehaver af Naturlig Havedesign på Grenevej, og eleverne i 3. klasse på byens skole, har har været på besøg på havefirmaet.

Det handler hverken om Hilton eller Scandic eller Hotel Glejbjerg. Det handler om insekthoteller, meddeler vor mand på stedet, Heine Fricke.

Annonce

Marie Uth og hendes mand, Henrik, har boet på ejendommen i fire år, og har nu omdannet deres kæmpehave, en tidligere mark, med stor respekt for planter og insekter, hvilket netop var tema for 3. klasse.

Der var rigelig af lærdom, som handlede om mere end blomster og bier. De fik indsigt i, hvordan mange insekter er afhængige af hinanden. F.eks. spiser mariehønsene bladlus som således er vigtige i fødekæden. Egetræerne er fulde af insekter, brændestablerne er fulde af insekter og så videre.

Børnene fik lov at kravle på en stige op for at se, hvad der var i fuglereden - en død fugleunge. En elev havde en lille lygte med, så man kunne se ned i reden.

- Det siges, at 80 procent af alle insekter er forsvundet, så det er vigtigt at gøre noget for at få flere. Mange husker sikkert tidligere, hvordan køler og forruden på bilen var fyldt med insekter. Derfor vil 3. klasse lave små insekthoteller, så der kan komme flere insekter i Vejen Kommune, fortalte Marie Uth.

Marie Uth og Henrik har for to år siden plantet en ny skov på deres ejendom, som lige nu er indhegnet, så rådyrene ikke gør skade på de nye skud, men når træerne er store nok, bliver hegnet taget ned, så kan rådyrene rende ind og ud.

Marie Uth var tidligere ansat som planteavlskonsulent i Sagro, men er nu selvstændig, og hun vil nu aktivt kunne hjælpe folk med deres havedrømme og vejlede om beplantning.

Marie Uth var god til at fange børnenes opmærksomhed, så de to lærere, Didde og Mie, havde ingen problemer med at få eleverne til at lytte. Eleverne fik både insekter i små glas og flere planter med hjem til skolen. De kommende dage skal de bygge insekthoteller.


Det siges, at 80 procent af alle insekter er forsvundet, så det er vigtigt at gøre noget for at få flere. Mange husker sikkert tidligere, hvordan køler og forruden på bilen var fyldt med insekter. Derfor vil 3. klasse lave små insekthoteller, så der kan komme flere insekter i Vejen Kommune.

Marie Uth


Marie Uth lærer børn at bygge insekthoteller. Foto: Heine Fricke
Marie Uth lærer børn at bygge insekthoteller. Foto: Heine Fricke
Marie Uth lærer børn at bygge insekthoteller. Foto: Heine Fricke
Marie Uth lærer børn at bygge insekthoteller. Foto: Heine Fricke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Indbrud i Rødding

Ugeavisen Vejen

Corona satte en midlertidig stopper for nye venskaber hos Børns Voksenvenner: Flere børn i Vejen Kommune savner en ekstra rollemodel

Ugeavisen Vejen

Rikkes positive tilgang til livet stammer fra opvæksten i Askov: Har sjældent oplevet så meget venlighed som i Dagli´Brugsen i Askov

Annonce