Annonce
Ugeavisen Vejen

Basketformand i Vejen afventer grønt lys

Morten Jensen tror, det mest realistiske scenarie vil være, at Vejen-holdet når at spille yderligere 6-8 kampe i resten af divisionssæsonen. Skulle holdet til den tid ligge nederst som nu, forventer han at kunne søge en dispensation om at undgå nedrykning under disse helt særlige betingelser. Arkivfoto Chresten Bergh
Det er ved at være længe siden, at Vejens baskethold i 1. division senest var på banen, men formanden ser lysere tider forude.
Annonce

Vejen: Mens 1. divisionerne i håndbold kører på fulde omdrejninger, er det en helt anden fortælling i basketboldens verden.

Vejenklubben"BKV81", som hører hjemme i landets næstbedste række, spillede således deres seneste turneringskamp helt tilbage til 24. oktober, og fra omkring samme tidspunkt var det ej heller længere muligt at træne sammen som hold.

Det er de trælse realiteter, formand Morten Jensen i efterhånden et par måneder har måtte  forholde sig til og sammenligner situationen med at blive slået hjem i Ludo.

- For det er vi jo, og når vi er den eneste klub i divisionen med en fuldtidsprofessionel spiller, bliver rækken ikke kategoriseret som elitesport, siger han om årsagen til, at der er forskel på håndbold og basketball i den aktuelle situation.

Annonce

Stort navn utålmodig

Glæden var ellers stor, da Vejenklubben i september sidste år kunne fortælle om amerikaneren Johnell Smith som deres nye spillende træner.

Tidligere i karrieren er han to gange blevet kåret til den danske basketligas bedste spiller, da han styrede spillet som guard for Svendborg Rappits, og er således klubbens hidtil største navn til dato.

Amerikaneren er i samme ombæring flyttet fra Sverige til Vejen med sin kone og to børn, men indtil videre har han kun nået at stå i spidsen for tre divisionskampe med sit nye hold, hvor det i øvrigt er blevet til lige så mange nederlag.

- Vi er næsten naboer, og han banker jævnligt på for at høre, om vi snart skal spille igen. For han er efterhånden utålmodig, hvilket selvfølgelig også gælder de øvrige spillere, siger Morten Jensen og tilføjer:


Vi er næsten naboer, og han banker jævnligt på for at høre, om vi snart skal spille igen. For han er efterhånden utålmodig, hvilket selvfølgelig også gælder de øvrige spillere.

Morten Jensen, formand i Vejens basketklub


- Men jeg synes, de er gode til at holde humøret oppe, og jeg tror, at vi kommer til at se et forbedret Vejenhold sammenlignet med før pausen, når alle stamspillere er fri af skader.

Annonce

Satser på marts

Spørgsmålet, som mange basketfolk venter svaret på, er naturligvis, hvornår der gives grønt lys til atter at kunne samles til træning og kamp.

Morten Jensen satser på, at det er slut med flere forlængelser af nedlukningen efter den nuværende bagkant 28. februar.

- Men uanset hvad glæder vi os til at se spillerne i hallen igen, og det gælder ikke mindst også i bredden for alle vores børn og unge, som har en kæmpe betydning for klubben, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce