Annonce
Ugeavisen Vejen

Beskæftigelse: Vejen Kommune i top-8 på liste fra ministerium

Formanden for udvalget for arbejdsmarked og integration, Frank Schmidt-Hansen (Det Konservative Folkeparti), er stolt af den høje placering på den seneste benchmarkingliste fra Beskæftigelsesministeriet. Pressefoto
Vejen Kommune er den eneste jyske kommune i top-10 på listen, der viser, hvordan kommuner klarer sig samlet set på beskæftigelsesområdet.

Vejen: Vejen Kommune er blandt de kommuner i landet, som statistisk klarer sig bedst på beskæftigelsesområdet. Det viser en benchmarkingliste, som Beskæftigelsesministeriet offentliggør to gange om året.

Listen viser, hvor godt kommunerne klarer sig samlet set på beskæftigelsesområdet. På den nye liste ligger Vejen nummer otte.

- Det er en flot placering, som vi godt kan være stolte af. Det kræver hårdt arbejde hver dag fra medarbejderne på Jobcenter Vejen, og det er deres fortjeneste, at vi ligger så flot placeret, siger formand for udvalget for arbejdsmarked og integration, Frank-Schmidt Hansen (Det Konservative Folkeparti) i en pressemeddelelse fra Vejen Kommune og fortsætter:

Annonce


Det er en flot placering, som vi godt kan være stolte af. Det kræver hårdt arbejde hver dag fra medarbejderne på Jobcenter Vejen, og det er deres fortjeneste, at vi ligger så flot placeret.

Frank Schmidt-Hansen, Det Konservative Folkeparti


- Det betyder ikke kun, at vi bruger færre penge på beskæftigelsesområdet end forventet. Det betyder også, at vi er med til at skabe værdi og udvikling for de borgere, der kommer videre fra eksempelvis overførselsindkomst til job eller uddannelse.

Færre på forsørgelse end forventet

Beskæftigelsesministeriet har bedømt kommunerne ved at se på, hvor mange borgere den enkelte kommune har på offentlig forsørgelse og sammenholdt det med det antal, man kan forvente, at kommunen vil have på baggrund af dens rammevilkår.

I omfanget af offentligt forsørgede indgår dagpengeområdet, sygedagpengeområdet og kontanthjælpsområdet.

- Jeg er stolt over, at vi igen formår at klare os bedre end forventet. At vi har 130 færre borgere på forsørgelse end forventet, det er noget vi alle får gavn af og kan være stolte af, siger Niels Therkildsen (Socialdemokratiet), næstformand i udvalget for arbejdsmarked og integration.


Jeg er stolt over, at vi igen formår at klare os bedre end forventet. At vi har 130 færre borgere på forsørgelse end forventet, det er noget vi alle får gavn af og kan være stolte af.

Niels Therkildsen, Socialdemokratiet


I toppen af listen er de kommuner, som har færre personer på offentlig forsørgelse, end forventet ud fra deres rammevilkår, mens kommuner i bunden af listen har flere personer på offentlig forsørgelse end forventet.

Listen er baseret på perioden 2. halvår 2019 og 1. halvår 2020.

Eneste jyske kommune i top-10

  • Vejen Kommune er den eneste jyske kommune i top 10 på benchmarking-listen fra Beskæftigelsesministeriet. Vejen er placeret som nummer otte ud af 98 kommuner.
  • Vejen har 0,5 procentpoint færre på offentlig forsørgelse end forventet på baggrund af kommunens rammevilkår. Det svarer til 130 personer færre end forventet. Besparelsen på 9,6 millioner kroner i det offentlige budget.
  • Vejen Kommune har en fin geografisk beliggenhed i hjertet af Syddanmark. Motorvej E20 løber gennem kommunen og giver ligesom togstationerne i Vejen, Brørup og Holsted en god infrastruktur med en nem adgang til resten af landet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce