Annonce
Ugeavisen Vejen

Borgmester erkender, at det gik for hurtigt med at fjerne dyr: - Vi har ikke lavet vores arbejde godt nok

Borgmester Frank Scmidt-Hansen tror på dialog, og han har stor tiltro til, at man finder en løsning i forhold til dyrene i Vejen Anlæg. Tirsdag modtog han 3042 underskrifter fra "Bevar dyrene i Vejen Anlæg", og det gør indtryk. Foto: Brian Lindholt
- Vi skal også kigge indad, siger Frank Schmidt-Hansen, der har inviteret til dialogmøde og lufter tanken om, at Vejen måske også bør have et lokalråd, som byrådet kan sparre med.

Vejen: 3042 underskrifter på blot 14 dage og godt 100 dyreglade demonstranter til fordel for "Bevar dyrene i Vejen Anlæg" gør indtryk på rådhuset i Vejen.

- Jeg vil gerne invitere til et møde og en dialog i næste uge, og jeg er sikker på, at vi finder en løsning, og det er jeg også sikker på, at hele byrådet vil være med til. Besparelsen er ikke truffet for at skade dyr eller mennesker, men det kan gøres anderledes, lød meldingen fra borgmester Frank Schmidt-Hansen (K), da han tirsdag eftermiddag modtog underskrifterne.

Stor tro på løsning

Dagen derpå er tonerne fortrøstningsfulde.

- Den måde, styregruppen for "Bevar dyrene i Vejen Anlæg" fremførte det på i går (tirsdag, red.), kan jeg kun anerkende. Det er den vej, man får en god dialog med kommunen. Med det engagement der er, så håber jeg da, at vi kan få det til at nå sammen. Det har jeg en tro på, siger Frank Schmidt-Hansen.

Da budgettet for 2022 blev vedtaget af et stort set enigt byråd med blandt andet et farvel til geder, dådyr og fugle i Vejen Anlæg var "alt gået igennem med en tættekam" for at få enderne i budgettet til at hænge sammen.

-  Det er jo ikke af lyst, man gør sådan noget, men fordi man er nødt til at finde nogle penge, siger Frank Schmidt-Hansen og tilføjer:

- I den sagsfremstilling, vi fik politisk, stod der, at man kunne undersøge, om det var muligt at få frivillige til at overtage driften. Det har vi bare ikke været gode nok til. Vi har simpelthen ikke lavet vores arbejde godt nok. At man så lige inden 1. januar, hvor besparelsen skulle træde i kraft, havde aflivet dyrene, det var måske lige hurtigt nok.

I den sagsfremstilling, vi fik politisk, stod der, at man kunne undersøge, om det var muligt at få frivillige til at overtage driften. Det har vi bare ikke været gode nok til. Vi har simpelthen ikke lavet vores arbejde godt nok. At man så lige inden 1. januar, hvor besparelsen skulle træde i kraft, havde aflivet dyrene, det var måske lige hurtigt nok.

Han mener, politikerne også skal kigge ind ad, når man tager sådanne beslutninger.

- Det er jo nemt nok at skrive, vi gerne vil have nogle frivillige til det, men hvis vi ikke ved, hvem vi skal skrive til eller kontakte, så er det jo bare ord på et stykke papir, siger Frank Schmidt-Hansen.

Annonce

I Holsted står lokalråd bag

I anlægget i Holsted Stationsby har man også dådyr. Her står lokalrådet for driften med hjælp fra frivillige hænder.

Det får blandt andet Frank Schmidt-Hansen til at lufte tanken om, at Vejen måske også skulle få sig et lokalråd ligesom andre byer i kommunen.

- Det har de faktisk også i centerbyerne Brørup, Holsted og Rødding. Så kan foreninger eller organisationer søge til projekter i den forening. Det kunne godt være, at det er en model, som Vejen skal kigge på. For Brørup, Holsted og Rødding er det byernes talerør ind til kommunen, og vi holder også årlige møder med de tre centerbyer, ligesom vi gør med de 17-18 andre lokalråd, som er i de mindre byer. Der tænker jeg bare, det ville være rigtigt fint, hvis Vejen havde et organ, som vi kunne sparre med og spille bold op ad. Det er en spændende tanke, siger Frank Schmidt-Hansen.

I forvejen spiller kommunen bold med Handelsbyen Vejen for dig. Et lokalråd kunne ifølge borgmesteren være vejen til samskabelse og samspil mellem kommunen og borgerne på andre fronter.

- Hvis Vejen får en lokalråd, så vil de blive sidestillet med Brørup, Holsted og Rødding. Det kan da godt være, det ikke skal hedde lokalråd i Vejen, fordi det lyder for småt, men så må de finde på et andet ord. I Rødding hedder det Forum Rødding og har den samme funktion, siger Frank Schmidt-Hansen.

Vejen Anlæg kan ikke længere byde på fugle, geder eller dådyr, for de er bortskaffet. Nogle dyr er givet væk, mens andre er aflivet. Borgmester Frank Schmidt-Hansen medgiver nu, at det er gået for hurtigt, og at man skulle have undersøgt andre muligheder, inden man fjernede dyrene. Foto: Brian Lindholt
Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce