Annonce
Ugeavisen Vejen

Brørup Bio blændede atter op for filmstjerner og filmhelte

De første til at sætte sig til rette i Brørup Bios lækre bordeauxfarvede plyssæder var Gretha Severinsen og hendes 13-årige søn Victor. Foto: Søren Dippel
Lørdag eftermiddag genåbnede Brørup Bio og havde animationsfilmen ”Fremad” på plakaten. På denne første åbningsdag efter coronakrisen var der god plads i biografsalen.
Annonce

Brørup: Efter coronakrisen med stribevis af tv-serier i flimmerkassen trænger vi efterhånden allesammen til at få tv-skærmbrillerne af og vænne synet til et bredere format.

Lørdag eftermiddag bød chancen sig så, da Brørup Bio for første gang siden coronakrisen slog dørene op til biografens ”Sal 1” med animationsfilmen ”Fremad” på plakaten. Filmen handler om to alfe-brødre, som drager ud på en eventyrlig rejse, for at finde ud af, om magi stadig findes.

Og det gør det, skal vi hilse at sige fra de første til at sætte sig til rette i Brørup Bios lækre bordeauxfarvede plyssæder, Gretha Severinsen og hendes 13-årige søn Victor. De havde begge taget turen fra Vejen, hvor der for mange år siden også fandtes en biograf.

- Selv om der findes både Netflix og Viaplay – begge dele har vi selv derhjemme, så skal film ses i biografen. Selv på sådan en solbeskinnet lørdag eftermiddag tager vi med glæde i biografen. Det er noget helt andet at komme i biografen – her er et stort lærred, og her kan man hygge sig i mørket med popcorn og flæskesvær, siger Gretha Severinsen.

Brørup Bio

Torsdag den 4. juni har Brørup Bio danmarkspremiere på Little Women, der er en Biograf Danmark-film. De første 23 billetter blev solgt næsten med det samme, de blev sat til salg på Brørup Bios hjemmeside.

Brørup Bio råder over 144 stole, men afstandskravene under coronakrisen gør, at ikke alle sæder kan tages i brug.

Når filmforestillingen er slut, bliver publikum som noget nyt lukket ud ad biografens sidedøre.

Annonce

Et skulderklap

Hun røber, at det måske ikke så meget var på grund af animationsfilmen Fremad, hun og Victor ville en tur i biffen – det var snarere det, at Brørup Bio åbnede igen for første gang i lang tid.

- Vi plejer at komme her i Brørup Bio en gang i måneden. Faktisk har vi et gavekort til biografen på 500 kroner liggende.

Det er noget som glæder Lone Wagner Olesen, der er biografens næstformand.

- På grund af coronakrisen har vi måttet udsætte en comedyaften den 20. marts. Der var endda udsolgt, men størstedelen af dem, som havde købt billet, har beholdt billetterne. Det er vi taknemmelige for. Vi har også måttet aflyse en koncert med The Boss. Men i stedet har The Boss spillet live fra Brørup Bio og streamet koncerten på Facebook. Eneste publikum den aften var masser af bamser. Også her har vi oplevet, at der har været nogle, som ikke har villet have deres penge tilbage, siger Lone Wagner Olsen, der sammen med resten af biografens bestyrelse tager det som et skulderklap til alle de frivillige, som er med til at drive Brørup Bio.

Før coronakrisen havde biografen 98 frivillige. Samtlige på nær en enkelt har givet tilsagn om, at de stadig er med, nu biografen er blevet genåbnet. Senest har Brørup Bio også søgt om at få del i hjælpepakken på vegne af biografens ni operatører.

Formand for Brørup Bios Bestyrelse Niels Ejnar Iversen glæder sig over, at Brørup Bio nu er genåbnet. Foto: Sørten Dippel
Brørup Bios filmoperatør Tobias Poder Andersen har styr på alt det tekniske i operatørrummet. Foto: Søren Dippel
I Brorup Bios Kiosk er der nu en beskyttende plexiglasrude med biografens eget logo. Her er det Signe Jacobsen. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gå jer til en gratis hjertestarter

Annonce