Annonce
Ugeavisen Vejen

Brørup-iværksætter sælger opfindelse til kirker

NipNap blev oprindeligt udviklet til at undgå fedtede chipfingre, men har vist sig at have bredere anvendelsesmuligheder. Pressefoto
Julie Bloch Lauridsen med rødder i Brørup har formået at overbevise mange folkekirker i landet om, at hendes produkt "NipNap" gør en forskel i coronatider.
Annonce

Brørup: Nip en oblat eller Nap en sukkerknald. Danske kirker har fået øjnene op for Julie Bloch Lauridsens opfindelse, som i stigende grad bruges ved nadver og den efterfølgende kirkekaffe.

De har således valgt at bestille 'bestikpincet' af bambus via hendes virksomhed "NipNap", hvilket giver både personale og kirkegængerne en god sikkerhed i krisetider.

Kirkegængere i mange danske kirker oplever derfor en helt ny måde at få serveret oblater på, når præsten kalder til nadver. Den nye fremgangsmåde er direkte affødt af covid-19 krisens behov for at minimere smittefaren i forsamlinger og ved tæt kontakt.

- Vi er simpelthen så glade for at bruge NipNap ved nadver og den efterfølgende kaffe. Vi anvender NipNap til både oblaterne og til sukkerknalderne ved kaffebordet efter gudstjenesten, siger kirketjener Margit Nielsen fra Simon Peters Kirke i Kolding - med rødder i Lindknud - og fortsætter:

- Som følge af covid-19 krisen har vi skullet implementere de nye forholdsregler med handsker, og med NipNap kan vi tilbyde vores kirkegængere en både sanitær og brugbar løsning.

Hun tilføjer, at løsningen højst sandsynlig bliver permanent som en fast del af den nye normalitet.

Annonce

Kendt fra Løvens Hule

NipNap-ejer Julie Bloch Lauridsen blev for alvor kendt for sin virksomhed, da hun stillede op i den seneste udgave af DR-programmet "Løvens Hule", som blev sendt i starten af året.

Dengang lykkedes det - trods masser af ros - ikke at få en investering med sig hjem, men det har langt fra slået hende ud.


Vi er simpelthen så glade for at bruge NipNap ved nadver og den efterfølgende kaffe. Vi anvender NipNap til både oblaterne og til sukkerknalderne ved kaffebordet efter gudstjenesten.

Margit Nielsen


Siden har hun haft så godt gang i forretningen, at det var svært at skaffe nok produkter hjem, da coronakrisen for alvor slog igennem på verdensmarkedet.

Brørup-iværksætteren, som i dag bor i København, er utrolig glad for, at hendes bestik har fundet nye anvendelsesmuligheder, som kan hjælpe i en svær tid.

Hun kender ikke til kirker i Vejen Kommune, som endnu har taget løsningen i brug, men hendes bedste bud er, at omkring 50 kirker rundt i landet har taget NipNap til sig.

Det er ifølge hende svært at give et helt præcist tal, da præsterne ikke nødvendigvis nævner deres embede i forbindelse med købet.

Kirketjener Margit Nielsen er glad for den ekstra tryghed, at NipNap giver at bruge til kirkelige formål. Pressefoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Ugeavisen Vejen

Seniordans begynder igen

Ugeavisen Vejen

Et nyt klubår er begyndt

Ugeavisen Vejen

Vi skal turde tale om døden

Annonce