Annonce
Ugeavisen Vejen

Brilleforhandlers råd: Undgå duggede briller trods mundbind

Klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen giver fem råd til, hvordan man som brillebruger kan undgå, at brillerne dugger til, når man bruger mundbind. Pressefoto.
Mange brillebrugere har fået deres sag for, efter det er blevet obligatorisk at bruge mundbind i den kollektive trafik. Kombinationen af mundbind og briller kan nemlig få brillerne til at dugge til, hvilket kan være til stor gene. Brilleforhandleren Louis Nielsen er klar med råd, så man kan undgå duggede briller.

Vejen: Brillebrugere kender det fra vintermånederne. Når temperaturen er under frysepunktet, og du træder ind i varmen og intet kan ingenting se, fordi brillerne dugger.

Samme scenarie kan ske, når du tager et mundbind på, fordi den varme, udåndede luft slipper op og lægger sig på brillerne og gør dem duggede. Gitte Brink Kristensen, der er klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen, giver dig her fem tips til at komme duggen til livs:


Annonce
  1. Vælg den rigtige maske
  2. Giv den et knæk
  3. Brug sæbe
  4. Brug tape
  5. Kontaktlinser dugger ikke


Vælg den rigtige maske

Valg af mundbind og håndteringen af dem har ifølge fagspecialisten en stor betydning for, om du oplever, at dine briller dugger.

- Gå efter et mundbind, der passer tæt rundt om din næse. Hvis masken sidder for løst, kan der opstå mellemrum mellem næsen og masken. Nogle masker fås med en metalstrip eller tråd, som kan klemmes sammen om næsen. Det forhindrer luften i at slippe gennem mellemrummet, og på den måde undgår du, at brillerne dugger, lyder et af de fem råd.

Annonce

Brug sæbe eller tape

Man kan derudover tage lidt ekstra hjælpemidler i brug i kampen mod de duggede briller.

- Det kan hjælpe at vaske dine briller med sæbe, inden du tager dem på. Sæben skal dog være uden slibemidler. Når du har smurt dine briller ind i sæbe og skyllet dem af igen, behøver du kun at tørre dem og lade dem hvile et stykke tid. Det tynde lag, som lægger sig på glassene efter en vask med sæbe, forhindrer nemlig, at de fine dråber fra dit åndedræt lægger sig på glassene.


Gå efter et mundbind, der passer tæt rundt om din næse. Hvis masken sidder for løst, kan der opstå mellemrum mellem næsen og masken.

Gitte Brink Kristensen


Vælger man et stykke tape, så kan få ansigtsmasken til at klæbe fast på huden og derved lukke næsten forhindre, at luften slipper gennem mellemrummet.

Annonce

Vælg andre løsninger end briller

Råd nummer fem går på, at du som brillebruger, hvis det er muligt, skifter til kontaktlinser i de perioder, hvor du anvender offentlig transport. Det råd medfører med overvejende sandsynlighed, at man ikke får duggede briller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Indbrud i Rødding

Ugeavisen Vejen

Corona satte en midlertidig stopper for nye venskaber hos Børns Voksenvenner: Flere børn i Vejen Kommune savner en ekstra rollemodel

Annonce