Annonce
Ugeavisen Vejen

Citymanager: Vi er klar mandag

Vejen Handelsstandsforening og citymanager Flemming Simested har planen klar til genåbning mandag. Der lægges ud med gavebytning og udsalg de første tre uger. Arkivfoto: Søren Dippel.
Vejen Handelsstandsforening har fokus på julegavebytning og udsalgsvarer de første uger - og så skal hele byen gøres ren og forårsklar i samarbejde med kommunen.

Vejen: Vejen Handelsstandsforening er klar til genåbningen for detailhandlen. Og det har den været længe.

- Vi har en plan, som blev finpudset torsdag i sidste uge, og jeg kan garantere, at alle er klar mandag i god ro og orden og efter reglerne, siger citymanager Flemming Simested fra Vejen for dig.


Vi har en plan, som blev finpudset torsdag i sidste uge, og jeg kan garantere, at alle er klar mandag i god ro og orden og efter reglerne.

Flemming Simested, citymanager


Foreningen har gennem tre-fire uger arbejdet med en plan for genåbning.

- Formålet er at skabe tryghed hos alle kunderne om, at vi står klar til at bytte julegaver. Vi står også klar med de sidste vintervarer til udsalgspriser, siger Flemming Simested.

Gavebytning og udsalg er de to store hovedfokuspunkter de første tre uger.

- Efter tre uger slår vi en streg i sandet og får nye varer ind, fortæller Flemming Simested.

I forhold til gavebytning har Flemming Simested en appel til kunderne.

- Byt det til en anden vare eller få et tilgodebevis. Når de handlende genåbner, så står de altså med en til to ubetalte momsregninger. Jeg tror i øvrigt, at omfanget af bytningen bliver mindre end sædvanligt, siger Flemming Simested.

Annonce

De får travlt

Og de handlende får travlt. Ansatte skal kaldes på arbejde igen. Butikkerne skal stå knivskarpe ved åbning mandag. Regler i forhold til afstandskrav og afspritning skal håndteres og implementeres, når de endelig er kendt.

- Det er håndterbart. Og det kan kunderne også hjælpe med. Når jeg går ind ved min bager, kan jeg og de øvrige kunder godt finde ud af at holde afstand, kun være tre inde ad gangen og vente i kø udenfor, hvis der er flere om søndagen, siger Flemming Simested og fortsætter:

- Der kan blive noget nyt i forhold til afstandskrav, men det vil blive kommunikeret ud, og det vil kunne aflæses på tavler, inden man går ind i butikkerne.

Under forårets genåbning sidste år gik aktiviteten fra 0 til 100 på en dag i Vejen.  Flemming Simested forventer, det samme vil ske igen.

Annonce

Hele byen gøres forårsklar

Med i første fase af indsatsen i Vejen Handelstandsforening er også "Vi renser tavlen" fra 22. marts, når gavebytningen og udsalget er veloverstået.

Her gøres hele byen byen ren og forårsklar.

I samarbejde med med kommunen indbydes alle mellemmer til at klargøre byen med blomster og hygge. Alle mødes foran rådhuset, og hver butik pynter en trillebør med blomster og et lille skilt med teksten "Tak fordi du handler lokalt." Byen pyntes endvidere med smiley-sole i lygtepæle, og der hænges flere flag i alle wirer.

Kommunen sørger for rengøring, fjernelse af mundbind med mere.

- Og det gælder i hele kommunen. Det har jeg lige fået bekræftet, siger Flemming Simested.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Annonce