Annonce
Ugeavisen Vejen

Coop lukker centrallager i Vejen: 137 arbejdspladser går tabt

Efter 55 år lukker Coop sit centrallager i Vejen. Det skal flyttes til Odense. JV-arkiv
I 55 år har Coop haft et af sine centrallagre liggende i Vejen. Nu flyttes det til Odense.

Hen på efteråret slutter en epoke i Vejens erhvervsliv. Siden 1963 har Coop haft et af sine centrallagre liggende i Vejen. Nu slutter med virkning fra den 1. oktober, når Vejen Distributionscenter bliver en del af Odense Distributionscenter.

Fra lageret har der været distribution af dagligvarer til fakta, Kvickly, SuperBrugsen og DagliBrugsen i Sønderjylland, Midtjylland og Fyn.

Fremover skal de primært have varerne fra Odense.

- Vi har et supermoderne og højteknologisk center i Odense, hvor vi har mere kapacitet, end vi udnytter i dag. Derfor vil det være væsentligt mere økonomisk fornuftigt at distribuere varerne derfra fremover, siger supply chain direktør Nicolaj Boysen, Coop.

Vi har et supermoderne og højteknologisk center i Odense, hvor vi har mere kapacitet, end vi udnytter i dag. Derfor vil det være væsentligt mere økonomisk fornuftigt at distribuere varerne derfra fremover.

Nicolaj Boysen, supply chain direktør i Coop

Tilbydes job

Med flytningen mister Vejen 137 arbejdspladser. Ud af disse er der 94 fastansatte lagerarbejdere, som alle tilbydes job i Odense. Desuden tilbydes alle en særlig bonus, hvis de bliver i job frem til centrets lukning.

-Det er mange medarbejdere, der har arbejdet dygtigt og loyalt i rigtig mange år for os. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at de får mulighed for at fortsætte hos os. Og hvis ikke de ønsker det, at de kommer videre på en ordentlig måde, siger Nicolaj Boysen.

Sidste år gennemførte Coop lukning af ca. 80 butikker, der gav underskud uden udsigt til at vende udviklingen. Derfor er der også behov for mindre lagerkapacitet.

De fleste opgaver, der er løst i Vejen, bliver flyttet til Odense, men en række butikker i Midtjylland vil i stedet få varer fra Coops lager i Aalborg.

Vejen Distributionscenter er på 33.300 kvadrat. Coop har indgået aftale om udlejning af bygningerne til ekstern lejer.

Herefter vil Coop have egne lagre i Aarhus (Hasselager), Aalborg, Odense, Albertslund, Brøndby og Rønne.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Hjem – kære hjem

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce