Annonce
Ugeavisen Vejen

Corona i spildevandet og tak til Bertel

Corona gør verden til et underligt sted. Vi længes alle efter lysere tider med flere fællesskaber og færre mundbind. Heldigvis viser kalenderen os, at foråret er ankommet – og det byder på både håb og genåbning. Det skal ske forsvarligt – og vi skal følge smitten tæt, så den ikke én gang til får greb om os. Og vi har i Vejen kommune et helt unikt redskab, der kan hjælpe.

Corona har – ligesom for alle andre – fyldt meget i hverdagen på Christiansborg. Men ikke ret langt inde i pandemien prikkede Eurofins beliggende blandt andet i Vejen Kommune – mig på skulderen. De analyserer nemlig dagligt spildevandsprøver – og hurtigt opdagede de, at de kan spore corona-smitten i vores spildevand. Faktisk op til hele tre dage inden en persontest viser et positivt resultat. Desværre var Statens Serum Institut ikke interesseret.

Løbende har jeg været i dialog med Eurofins, og i gennem længere tid har jeg forsøgt at trænge igennem. Nu – utallige spørgsmål og et samråd senere – kan vi læse i regeringens genåbningsplan, at man vil tage metoden i brug på Bornholm. Så langt så godt. Jeg fortsætter kampen med endnu et samråd i kalenderen og håber, at metoden vil blive rullet ud i hele landet, så vi kan følge smitten i takt med genåbningen. Jeg vil i hvert fald gøre mit.

Sagen er et lysende eksempel på, hvordan vi som folketingsmedlemmer er kredsens talerør på Christiansborg. Det kan virke som om, der er meget langt mellem Vejen og Christiansborg – men i virkeligheden er vi ikke længere end et opkald væk.

For mig er det vigtigt at repræsentere min kreds bedst muligt, og man skal vide, at man kan gå til sit lokale folketingsmedlem, hvis man som Eurofins sidder med et guldkort til smitteopsporing af en hærgende pandemi – men langt mindre er ligeså velkomment.

Noget andet, der har fyldt mine tanker de seneste uger, er Bertel Haarders udmelding om, at han ikke genopstiller til Folketinget. Det er en vemodig nyhed for mig. For ham kommer vi til at savne!

Bertel repræsenterer på alle måder ordentlighed. Da jeg blev valgt til Folketinget første gang, havde jeg æren af at have ham som mentor. Bertel har rødder i vores område. Han er født og opvokset på Rønshoved Højskole og har undervist på Askov Højskole. Bertel har altid kæmpet for mindretallet – og jeg har haft mange værdifulde snakke med ham blandt andet som medlem af Sydslesvigudvalget.

Heldigvis har vi glæde af Bertel indtil næste valg, men der skal allerede nu lyde en kæmpe tak til Bertel for sin evige kamp for retfærdighed, de udsatte, kulturen, eleverne og mindretallet gennem mange år!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce