Annonce
Ugeavisen Vejen

Corona-konsekvens: Stort julestævne er aflyst

De skærpede corona-restriktioner betyder, at det store og traditionsrige indefodbold-stævne Martinsen Cup nu er aflyst. Arkivfoto: Martin Ravn
Martinsen Cup har mellem jul og nytår været et stort trækplaster i 31 år. I år må det vige på grund af de skærpede corona-restriktioner.

Askov/Vejen: Indefodboldturneringen ”Martinsen Cup” er aflyst som en direkte konsekvens af de skærpede corona-restriktioner.

- Med de skærpede krav og det ansvar, der fuldt ud ligger på Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening som arrangør, forekommer det nu stort set umuligt at gennemføre stævnet, lyder den triste melding fra arrangørerne.


Med de skærpede krav og det ansvar, der fuldt ud ligger på Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening som arrangør, forekommer det nu stort set umuligt at gennemføre stævnet.

Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening


Mellem jul og nytår har Askov-Malt Ungdoms- og Idrætsforening ellers de sidste 31 år samlet flere tusinde mennesker til masser af fodboldkampe, og efterfølgende hygge i cafeteriet, i svømmehallen eller i springsalen i Vejen Idrætscenter.

Grundig forberedelse

Planlægningen blev indledt i september, hvor der blev indgået aftaler med sponsorer, klargjort pressemateriale med videre. I år har der så yderligere været holdt indledende møder med Vejen Idrætscenter for at tage højde for de øgede restriktioner på grund af corona-pandemien.

- Turneringen blev ændret til,  at den skulle afvikles over tre dage i stedet for to dage. Antallet af fodboldkampe skulle være de samme,  men der måtte være færre mennesker i hallerne, ligesom hallerne skulle tømmes mellem hver række, så smitte bedst muligt kunne forhindres, oplyser arrangørerne i en fælles udtalelse.

For ikke at forringe deltagernes udbytte af stævnet, havde arrangørerne allerede aftalt med Vejen Idrætscenter, at adgang til svømmehal og springsal måtte udgå under selve stævnet i år og erstattes med et tilgodebevis til deltagerne.

- Klubben havde forberedt så meget som muligt med henblik på at kunne gennemføre et sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt stævne og var klar med en ekstra stab af frivillige til ”corona-vejledere” og folk til rengøring og afspritning af banderne i de indlagte pauser mellem rækkerne, skriver klubben.

Annonce

Underskud efter aflysning

I tidligere år er overskuddet fra stævnet er gået direkte til aktiviteter for børn og unge i Askov- Malt Ungdoms- og idrætsforening.

- I år må der konstateres et underskud på grund af aflysningen og de påløbne omkostninger. I ungdomsafdelingen kommer det årlige tilskud derfor også til at mangle, så nogle aktiviteter kan derfor ikke gennemføres, oplyser foreningen.

Normalt giver stævnet klubben et overskud på ca. 45.000 kroner, der typisk bruges til ture og stævnedeltagelse for ungdomsholdene. Med aflysningen kan foreningen i stedet for se frem til et underskud i størrelsesordenen på 5000-10.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Ugeavisen Vejen

Lyt til podcasten 'Danmark fortæller': Demensramte Frank kan ikke længere være sin kones bedste ven: Nu har han sat hende fri 8:9

Annonce