Annonce
Ugeavisen Vejen

Coronakrisen har ramt Kageriget hårdt

Konditor Anita Nielsen har for alvor mærket regeringens nedlukning af samfundet. Alle bryllupper og familiefester er aflyst, og så er der jo heller ikke brug for festkager. Foto: Chresten Bergh
Anita Nielsen genåbner ikke sit konditori Holsted, men satser på kager ud af huset. Hun glæder sig til at renoveringen af Estrup Hovedgaard er færdig, så hun igen kan tilbyde kagesmagninger.
Annonce

HOLSTED-ESTRUP: - Her i Kageriget er vi naturligvis hårdt ramt af, at alle selskaber aflyses, og caféen har været påbudt lukket. Men dejligt at der ikke er så mange alvorligt syge, fortæller indehaver af festkagebageriet og konditoriet i Storegade i Holsted St., konditormester Anita Sali Nielsen, om konsekvenser af regeringens dekret om at lukke landet ned for at dæmpe coronaens smittespredning.

- Men selvom det har set sort ud for en lille selvstændig som mig, har jeg brugt tiden på at tænke fremad. Optimismen er tilbage, og jeg har besluttet ikke at åbne caféen med de retningslinjer, der skal kunne følges i vores lille intime café.

- I stedet har jeg sat fokus på café i det åbne og gjort vores kager lette at tage med på picnic eller til den udendørs havefest med et bredt udvalg af bæredygtig engangsemballage. Vores kagesortiment kan bestilles i butikken eller i kageshoppen, så vi er med på bølgen med cake away.

- Men bedst af alt venter der sig spændende smagsoplevelse af kageborde under det nyrenoverede tag på Estrup Hovedgaard. For alt imens, huset har været omkranset af stillads, har idéerne taget mere og mere form bag murene. Vi er ikke ved vejs ende endnu indvendig. Det tager tid at få en gammel, fredet ejendom op at stå, men når vi er klar, vil mit koncept med at bestille kagebord blive en mulighed i de stemningsfyldte rammer på Estrup, fortæller Anita Sali Nielsen.

- Arkitekt Anker Ravn Knudsen er i gang med at udarbejde en plan for, hvornår vi kan være klar til at åbne, og forhåbentlige er der mere ro på vores verden og smittespredning til den tid.

I stedet har jeg sat fokus på café i det åbne og gjort vores kager lette at tage med på picnic eller til den udendørs havefest med et bredt udvalg af bæredygtig engangsemballage. Vores kagesortiment kan bestilles i butikken eller i kageshoppen, så vi er med på bølgen med cake away.

Anita Sali Nielsen

Estrup Hovedgård blev bygget i 1500-tallet og har genenm tiden været hjem for både fine folk og forfald. I øjeblikket renoveres den fine gård, der i dag er fondsejet. Når renoveringen er gennemført vil Kageriget igen tilbyde kagesmagninger på herregården. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Fårene blev sommerklar

Annonce