Annonce
Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Christiansborg: Corona og en ny politik for land-by udfordringerne

Endelig kunne jeg igen komme til frisør hos Lars P i Vejen, hvor Lone tæmmer mine krøller. Privatfoto
En gang om måneden skriver det lokale folketingsmedlem Troels Ravn, Socialdemokratiet, om sin hverdag som folkevalgt politiker på Christiansborg.

Dagbog: Påskelørdag stod jeg i det dejligste solskin i kø på fortovet udenfor slagteren. Her faldt jeg i snak med en kvinde, som også stod og ventede på at komme ind og handle. Kvinden fortalte mig, at hun syntes, at der var grund til at føle sig heldig med situationen i Danmark, og hun slog til lyd for, at det nu ikke var så tosset endda med indførelsen af det her coronapas. De udsagn var jo lige vand på min mølle, og jeg kunne kun give kvinden ret.

Jeg er rigtig glad for, at Folketinget har vedtaget en stor genåbningsaftale, således at vi gradvis i løbet af de kommende måneder forhåbentlig kan vende tilbage til et almindeligt hverdagsliv.

Vi har i Danmark vaccineret en meget stor del af vores sårbare og ældre borgere, og heldigvis undgår vi formentlig en 3. bølge af covid-19, som vi ellers ser rundt om i Europa.

Og når vi taler om coronapasset, så bakker 7 ud af 10 danskere i en ny måling op om passet. Vi passer på hinanden, og vi er pragmatiske og snusfornuftige.

Selv bliver jeg testet to gange ugentlig, og jeg har i forbindelse med en behandling for et hold i ryggen også skullet fremvise en negativ test. Det har jeg ikke problemer med.

Nyt momslån og udskudt skat

Der er meget at glæde sig over. I Danmark har vi, sammenlignet med langt de fleste lande i Europa, det mindste fald i beskæftigelsen, vi har økonomisk det mindste offentlige underskud og ikke mindst, så ligger Danmark i toppen sundhedsmæssigt – med et lavt antal syge og døde.

Som skatteordfører er jeg med omkring en del af de lovforslag, hvor vi i Folketinget gør det muligt at styrke virksomhedernes likviditet, så vi undgår konkurser og tab af arbejdspladser som følge af covid-19. Særligt restaurationsbranchen, butikker og rejsebranchen er presset, og derfor vedtager vi snart endnu et lovforslag, hvor det bliver muligt for virksomhederne at få et momslån og udskyde betaling af skat.

Alt på Christiansborg handler dog ikke om corona.

Jeg har som borger og politiker gennem årene været vidne til, at der er sket en voldsom centralisering i Danmark. Derfor ønsker den socialdemokratiske regering en ny politik for land-by udfordringerne. Vi skal have et Danmark i balance i forhold til vækst og udvikling. Vi skal have bosætning, virksomheder og arbejdspladser i hele landet. Borgerne skal sikres ordentlig lægedækning og sundhed uanset, hvor vi bor i landet.

Og netop nu er regeringen klar med en stor infrastrukturplan. Det er en plan, som får stor betydning for sammenhængen mellem land og by og således også betydning for vores region og lokalområde.


Og når vi taler om coronapasset, så bakker 7 ud af 10 danskere i en ny måling op om passet. Vi passer på hinanden, og vi er pragmatiske og snusfornuftige.


Troels Ravn bliver testet for covid-19 to gange om ugen - på Christiansborg og her ved Skodborg Hallen.- I forbindelse med en behandling for et hold i ryggen har jeg også skullet fremvise en negativ test. Det har jeg ikke problemer med. Dog mener jeg, at der skal findes en løsning, således at cpr.nr. ikke står i passet, fortæller politikeren. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Annonce