Annonce
Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Christiansborg: SMS’er og mink

Politik er et holdspil. Det var en stor fornøjelse at være med på gaden lørdag d. 23. oktober, da der blev der givet lov til at hænge plakater op til kommunalvalget d. 16. november. Foto: Troels Ravn

Dagbog: En del mennesker kontakter mig for tiden og spørger ind til sagen om statsminister Mette Frederiksen og de slettede sms’er. Sagen fylder naturligvis meget i medierne, og den har også betydning for den såkaldte Granskningskommission, som står midt i arbejdet med at skabe klarhed over det politiske forløb, som førte til beslutningen om at aflive alle mink i Danmark.

Og selvfølgelig er der ikke nogen tvivl. Forløbet omkring beslutningen skal kulegraves helt til bunds. Vi lever i et demokrati, hvor alle borgere skal overholde gældende lovgivning – også statsministre.

For mig er det afgørende, at statsministeren ikke var vidende om, at der manglede et lovgrundlag, da beslutningen blev taget.

Annonce

Regeringen har ikke på noget tidspunkt haft modstand mod et minkerhverv, som viste sig ikke at være foreneligt med covid-19 pandemien. I dag kan det være nemt at tage let på de dramatiske begivenheder, der udspillede sig for et år siden, da covid-19 var på sit højeste, men det vil være forkert.

Det handlede om at sikre folkesundheden: 4.000 nordjyder var smittet med covid-19, og minkene var direkte smittekilde. Smitten bredte sig med voldsom hast fra minkfarm til minkfarm og ud i samfundet, og truede med at komme ud af kontrol. Dansk Erhvervsliv bad indtrængende regeringen om at gribe ind. En svær og tung beslutning måtte træffes. Ikke mindst for de involverede minkavlere var beslutningen en tragedie. Sidenhen blev der politisk aftalt en fuld og hel erstatning til minkavlerne, og nu gælder om hurtigst muligt at få erstatningerne udbetalt.

Jeg mener, det er vigtigt at huske på, at der er en grund til, at vi i Danmark, med relativt få syge og døde, er sluppet nådigt gennem pandemien, og som stort set det eneste land i Europa, ikke længere skal leve med restriktioner. Det skyldes, at der blev truffet hurtige og kloge beslutninger, da covid-19-krisen var på sit højeste.

Økonomisk opsving

Der er meget at glæde sig over i Danmark i denne tid.

De økonomiske nøgletal er særdeles positive, og for mig har det en særlig betydning, at tusindvis af langtidsledige nu er i job.

Vi bliver heldigvis både flere børn og ældre i Danmark. Og regionerne og kommunerne har derfor ved finanslovene for 2020 og 2021 fået et økonomisk løft, som faktisk er større end de forgangne ti år tilsammen.

Decentralisering har heldigvis også fået stor politisk opbakning de senere år. Det betyder eksempelvis, at der etableres flere nærpolitistationer ude i landet, og lokalt her i Vejen Kommune er vores ungdomsuddannelser – Vejen Business College og Vejen Gymnasium & HF, nu sikret bæredygtighed gennem tildeling af flere økonomiske midler og et garanteret elevtal.

Og senest skal partierne på Christiansborg nu forhandle et forslag fra regeringen om nærhospitaler i hele landet og oprettelse af endnu flere ungdomsuddannelser tættere på de unge.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Beboere har fået nyt fælleshus

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Flot donation fra Tryg Fonden til UngeVejen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Julemåneden om 25 år

Ugeavisen Vejen

Kom i julestemning på Studioscenen

Ugeavisen Vejen

Vild med dans i Vejen: Vejen Danseforening blev forgyldt ved DM i Køge

Ugeavisen Vejen

Skader efter brand lukker bagerbutik på 10. døgn: - Jeg står og tripper for at komme i gang igen

Ugeavisen Vejen

Mor til fem bager til hele landsbyen: Dropper nattesøvnen for at stå med fingrene i dejen

Ugeavisen Vejen

Klumme: Vild med mørket

Ugeavisen Vejen

Nyt fra biblioteket: Kalenderhistorier

Ugeavisen Vejen

Apotek tilbyder gratis høretest

Ugeavisen Vejen

Møder gav trist nyt: Byens Brød og Cafe åbner tidligst på tirsdag

Ugeavisen Vejen

- Hold jer fra hash, lightergas og euforiserende stoffer: 700 elever fik den barske virkelighed lige i hovedet

Ugeavisen Vejen

Bliv klogere på Vejen Kommunes kommende borgmester

Ugeavisen Vejen

Ny uddeler Hovborg: Flinke kommiser har flest købelystne kunder

Ugeavisen Vejen

Duo spiller julekoncert i Askov Kirke

Ugeavisen Vejen

Indefodboldstævne er tilbage for 32. gang

Ugeavisen Vejen

Julen er tilbage på Sønderskov

Ugeavisen Vejen

65 boliger skal moderniseres for 81 millioner kroner

Ugeavisen Vejen

Juleeventyr: Studio 73 er i julehumør

Ugeavisen Vejen

Bogmesser for enhver smag

Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Egypten: Gymnasieelever fik en på opleveren

Ugeavisen Vejen

Generalforsamling på Knudepunktet

Ugeavisen Vejen

Klumme fra biblioteket: November er blå, eller er den bare lang og mørk?

Annonce