Annonce
Ugeavisen Vejen

Den største af slagsen mellem Gøteborg og Köln: Vejen bliver vært for kæmpe konference og udstilling

Direktør for Vejen Idrætscenter, Jakob Sander, har fået endnu en appelsin ned i turbanen. Et nyskabende partnerskab har banet vejen for Idrættens Branchedage i Vejen Idrætscenter. Det store arrangement med deltagere fra hele landet finder sted 26.-28. september. Arkivfoto: André Thorup.
Vejen Idrætscenter har skabt et partnerskab med Halinspektørforeningen (HI), IdrætsPlatformen Danmark og Idrættens Analyseinstitut. Sammen har de udviklet Idrættens Branchedage, der finder sted 26.-28. september.

Vejen: Der kommer beslutningstagere og branche-specifikke folk fra hele landet. Fagkonference, fagudstilling og faguddannelse kan kombineres på tre dage fra 26.-28 september 2022.

- For os er det stort – kæmpestort, siger direktøren for Vejen Idrætscenter, Jakob Sander, om det nyskabende partnerskab mellem Vejen Idrætscenter, Halinspektørforeningen (HI), Idrætsplatformen Danmark og Idrættens Analyseinstitut, der har banet vejen for Idrættens Branchedage i Vejen Idrætscenter.

Samarbejdet betyder, at landet største brancheudstilling for idrætsfaciliteter "Idræt, Kultur, Fritid" vil foregå sideløbende med det ambitiøse program for Vejen Konferencen.

Annonce

- Og så prøver vi på at blive lidt flere udstillere, end vi var i 2021. Vi var 110 stande i år. Næste år regner vi med med at blive 140 stande. Det er det, der kan være. Så er hver eneste kvadratmeter i Vejen Idrætscenter fuldstændig fyldt. På den måde bliver vi suverænt den største fagudstilling omkring idræt, fritid og kultur mellem Köln og Gøteborg, siger Jakob Sander.

Benhårdt arbejde

Der er blevet arbejdet benhårdt på at få stablet arrangementet og partnerskabet på benene. Relationer spiller en kæmpe rolle i den verden. Og relationer har Jakob Sander mange af efter årtiers professionelt virke i branchen.

- Vi havde den første konference i 2011, så det her har vi arbejdet målbevidst på i mange år. Vi har ikke mere plads, så nu handler om at udvikle og fastholde kvaliteten. Nu er det med at fastholde, at vi er stedet, hvor man kommer, hvis man vil tænke nyt, hvis man vil se nogle nye produkter og høre noget nyt indenfor det fagområde, der hedder fritid, idræt og kultur. Sundhed er også en del af det. Man kan sige, vi bare gerne vil være det sted, man kommer for at blive klogere, siger Jakob Sander.

Man kan sige, vi bare gerne vil være det sted, man kommer for at blive klogere.

Jakob Sander, direktør for Vejen Idrætscenter

Idrættens Branchedage vil skabe en inspirerende konference- og udstillingsplatform for fagpersonale fra landets idrætsfaciliteter, beslutningstagere fra kommunale forvaltninger, idrætsorganisationer og idrætsudbydere samt serviceudbydere, start-ups og leverandører til idræts- og fritidsbranchen. Også fremtidens arbejdsstyrke fra landets mange idrætsrelaterede uddannelser bliver et fokuspunkt.

- Vi vil sætte endnu mere fokus på at få højskoler og idrætsefterskoler med i den del af det, så det er nogle af de nye indsatsområder for at favne dem også. Der er jo 11 sportshøjskoler i Danmark, og der er et hav af sportsefterskoler, der har idræt som det primære. Dem vil vi også gå målrettet efter at få med. Start-ups indenfor idræt og fritid er der også rigtig mange af. Det er jo vildt, hvad der eksempelvis er blevet investeret i padeltennis og padelhaller uden om det kommunale system de to sidste år, siger Jakob Sander.

Annonce

Kæmpesucces det første år

Da Idrættens Analyseinstitut var alene om at afvikle konferencen om idrætten i Danmark toppede den med omkring 450-500 delegerede.

- Sidste gang var vi omkring 250, fordi det kørte både her og i Aalborg, og der også var covid-19. Det var også første gang, vi kørte konferencen alene uden at have samarbejdspartnere. Nu har vi igen fået Idrættens Analyseinstitut med, og det er vi enormt stolte af, siger Jakob Sander.

Til selve udstillingsdelen var der fri entre i år, og det gav et fint besøg. De foregående 38 år blev selve fagmessen afviklet i Vingsted Centret.

- Det blev faktisk en kæmpesucces, og så tænkte vi, det kunne være meget spændende at bygge de to ting sammen, og det har vi så gjort, siger Jakob Sander.

Overnatningskapaciteten i Vejen Kommune bliver hurtigt fyldt under Idrættens Branchedage. Så på den front kommer arrangementet også til at dryppe på overnatningsfaciliteter udenfor kommunen.

Det siger de øvrige partnere

- Med det kommende samarbejde med Vejen Konferencen kan vi skabe en endnu stærkere platform, som bliver interessant for såvel udstillere som for teknisk personale i idrætsfaciliteterne og for ledende medarbejdere i forvaltninger, faciliteter og på efterskole- og højskoleområdet.
Henrik Høy-Caspersen, formand for Halinspektørforeningen (HI)

- Vi vil bruge Vejen Konferencen som afsæt for at formidle og debattere centrale analyser i forhold idrætsmiljøernes udvikling i fremtiden. Vi ser frem til igen at kunne samle aktørerne på tværs af den danske idrætssektor til nogle spændende dage med fokus på viden, netværk og inspiration.
Troels Rasmussen, direktør fra Idrættens Analyseinstitut

- Vi arbejder for at bygge bro mellem de etablerede aktører og strukturer i idrætten og de efterhånden mange nye aktører, leverandører og studerende i sektoren. Der er brug for mødesteder, hvor nutidens og fremtidens ressourcer i Idrætssektoren kan tanke viden, inspiration og netværk og styrke deres faglige bevidsthed.
Henrik H. Brandt, daglig leder af IdrætsPlatformen

Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce