Annonce
Ugeavisen Vejen

Den store folkefest er aflyst, men selve DGI-stafetten gennemføres

Konsulent i DGI Anna Mortensen, Glejbjerg, har gennem tre år planlagt Genforeningsstafetten, og hun er ærgerlige over, at det nu har været nødvendigt at sløjfe den folkelige del af arrangementet. Foto: Steen Rasmussen

VEJEN: For et år siden måtte DGI Sønderjylland og Styregruppen bag Stafet 2020 på grund af regeringens coronanedlukning udskyde Stafet 2020 et år frem til maj-juni 2021, men DGI gjorde regning uden vært.

Den fortsatte uvished om restriktionerne får nu DGI efter samråd med de 25 deltagende foreninger i hele landsdelen til at aflyse den folkelige del af Stafetten, bl.a. den planlagte folkefest i Skibelund Krat syd for Askov ved modtagelsen af stafetten. Derimod gennemføres selve stafetløbet.

- Planen har hele tiden været, at der deltager 20 løbere udvalgt af foreningerne på de enkelte etaper, og vi tror, at forsamlingsforbuddet er ændret til den tid, så det kan lade sig gøre, men ellers bliver det med 10 eller 5 løbere, hvis det er sådan, reglerne er til den tid.

Annonce

-Men det bliver så uden alle de arrangementer, som var planlagt i de forskellige kommuner, oplyser konsulent i DGI, Anna Mortensen, Glejbjerg.

Hun har gennem tre år arbejdet med Stafetten, og er ærgerlig over, at den ikke kan gennemføres som planlagt.

- Tilbagemeldingerne fra foreningerne - i Vejen kommune er det løbeklubberne i Brørup, Rødding og Vejen og Vejen Atletikklub - er, at de ikke kan se sig selv i at fortsætte en planlægning, når de ikke ved, om stafetten kan gennemføres.

- Gassen er gået af ballonen. Desværre.


Gassen er gået af ballonen. Desværre.

Anna Mortensen


Selve stafetløbet gennemføres altså med stop i Hygum og Skibelund den 29. og 30. maj, men i stedet for folkefesten opfordres interesserede til selv at løbe en tur med udgangspunkt fra deres eget hjem.

- I samarbejde med de 25 foreningsarrangører har vi besluttet at ændre kurs og fortsætte med Den Digitale Stafet 2020, hvor vi forhåbentlig får ligeså mange, hvis ikke endnu flere, mennesker ud at gå eller løbe en tur fra deres egen hoveddør. Så kan hele Danmark jo pludselig blive en del af genforeningsjubilæet nu, hvor vi ikke begrænser os af fysiske events, fortæller Danni Callesen, DGI-konsulent for løb og gang.

Stafetrute på 468 km

- Vi håber meget, at der åbnes op for, at små grupper kan løbe sammen, så vi kan få stafettens depeche rundt langs den gamle grænse. Vi kan nemt organisere det til at foregå i foreningernes små corona-bobler, og her kan vi meget nemmere justere hurtigt fremfor de store events, som naturligt kræver noget længere planlægningstid, siger Danni Callesen.

Stafetruten løbes af de 25 foreningsarrangørers medlemmer, og med sig har de en historisk depeche, som skal opsamle historisk dokumentation på sin vej rundt i grænselandet.

- Vi vil fortsat bibeholde det historiske element i Stafet 2020. Vi lovede os selv, da vi startede for snart tre år siden, at bevægelsen skulle understøttes af historisk formidling. Derfor transporteres der også en historisk planche-udstilling med stafetløbet rundt, hvor lokale borgere kan dykke ned i Genforeningens tidslinje og den sønderjyske idrætshistorie.

- Stafettens depeche afleverer vi den 6. juni til udstilling på Folkehjem i Aabenraa med et påbud om, at indholdet først må åbnes om 100 år, altså i 200-året for Genforeningen, fortæller Holger Jacobsen, frivillig bag projektet.

Digital Stafet i maj-juni

Den Digitale Stafet 2021 holdes fra den 9. maj til den 6. juni og koster 50 kr. at deltage i. Alle kan deltage og være med fra deres egen hoveddør. Søndag den 9. maj sættes stafetten i gang i Aabenraa, og 468 km senere kommer den tilbage til Aabenraa den 6. juni.

Læs mere på www.dgi.dk/stafet2020

Anna Mortensen, Glejbjerg. Foto: Steen Rasmussen
Anna Mortensen, Glejbjerg. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Nyt fra biblioteket: Kalenderhistorier

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Apotek tilbyder gratis høretest

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Møder gav trist nyt: Byens Brød og Cafe åbner tidligst på tirsdag

Ugeavisen Vejen

- Hold jer fra hash, lightergas og euforiserende stoffer: 700 elever fik den barske virkelighed lige i hovedet

Ugeavisen Vejen

Bliv klogere på Vejen Kommunes kommende borgmester

Ugeavisen Vejen

Ny uddeler Hovborg: Flinke kommiser har flest købelystne kunder

Ugeavisen Vejen

Duo spiller julekoncert i Askov Kirke

Ugeavisen Vejen

Indefodboldstævne er tilbage for 32. gang

Ugeavisen Vejen

Julen er tilbage på Sønderskov

Ugeavisen Vejen

65 boliger skal moderniseres for 81 millioner kroner

Ugeavisen Vejen

Juleeventyr: Studio 73 er i julehumør

Ugeavisen Vejen

Bogmesser for enhver smag

Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Egypten: Gymnasieelever fik en på opleveren

Ugeavisen Vejen

Generalforsamling på Knudepunktet

Ugeavisen Vejen

Klumme fra biblioteket: November er blå, eller er den bare lang og mørk?

Ugeavisen Vejen

Foreninger i Vejen Kommune scorer stort sponsorbeløb

Ugeavisen Vejen

Profil Optik er kåret til bedste butikskæde

Nytirsdag

Historisk Årbog er klar til præsentation

Ugeavisen Vejen

Foredrag går i dybden med den danske madhistorie

Ugeavisen Vejen

Jul på Slottet opføres på Studioscenen

Ugeavisen Vejen

Holsted Bibliotek præsenterer ny bog om historisk italiensk maler

Ugeavisen Vejen

Nyt fra Bække: Lokalrådet er oppe i fulde omdrejninger

Ugeavisen Vejen

Kunst Vejen har gang i alle udstillingssteder

Annonce