Annonce
Ugeavisen Vejen

Det kører bare for Asbjørn Hansen og AH Fragt

Asbjørn Hansen har 10 års jubilæum med AH Fragt den 24. september. Foto: Søren Dippel
AH Fragt i Vejen har 10-års jubilæum den 24. september. På 10 år har firmaet mere end fordoblet omsætningen, og væksten fortsætter.
Annonce

Vejen: Der er ikke noget at sige til, at speditør Asbjørn Hansens humør er helt i top – tirsdag den 24. september har AH Fragt 10-års jubilæum, og på de ti år er det kun gået én vej, og det er fremad.

Det kører med andre ord for firmaet, der for et års tid siden flyttede fra Gestenvej til et nyopført fragtcenter på Vestermarksvej.

- Vi har mere end fordoblet omsætningen på de ti år. Samtidig er antallet af medarbejdere steget fra 15 mand til 40 i dag. Jeg begyndte med 12 lastbiler, og i dag kører vi med 26, siger Asbjørn Hansen.

For ti år siden overtog han LH Fragt, der gik konkurs og havde adresse på Gestenvej i Vejen, hvor Asbjørn Hansen var ansat. Han blev da opfordret til at overtage firmaet, som dengang var et anpartsselskab. Med flytningen til den ny adresse på Vestermarksvej skiftede firmaet navn til AH Fragt, der i dag er et aktieselskab.

Flytningen og opbygningen af det ny fragtcenter har været en investering på et tocifret millionbeløb, og det har i den grad båret frugt. Terminalen ligger så tæt på motorvej E20, som det overhovedet kan lade sig gøre – så tæt på, at AH Fragts ansatte i spøg har foreslået, at firmaet burde have sin egen motorvejsrampe.

- Vi har en god kundekreds over hele landet, og vi kører også lidt i Sverige. Det er vores mål fortsat at vækste, og vi har pladsen til det, så på sigt skal der ansættes flere chauffører og investeres i flere lastbiler, siger Asbjørn Hansen.

Det er vores må fortsat at vækste, og vi har pladsen til det, så på sigt skal der ansættes flere chauffører og investeres i flere lastbiler.

Asbjørn Hansen, speditør

Annonce

Hardcorefan

Han beskæftiger udelukkende danske chauffører, og de er alle ansat på dansk overenskomst.

- Hos os kan der indleveres gods på vores terminal indtil mellem klokken 21 og 22, og så leverer vi til tiden allerede næste dag. Det er der ikke mange andre firmaer, der kan hamle op med, siger Asbjørn Hansen, der er selfmade i branchen.

Han stammer fra Vejen, gik på Bakkely Skole, og havde ikke meget tid til at spekulere over, hvilken uddannelse, han skulle have. Det lå i kortene, da hans far og hans brødre var chauffører.

Straks, han havde fået sit kørekort, kørte han også selv som chauffør, og fik sit første job hos LV Transport i Vejen.

Nu er det slut med selv at sidde bag rattet. Til gengæld har han fået et spændende job på kontoret med en daglig arbejdsdag på mellem 12 og 15 timer.

- Hvis ellers jeg havde tiden til det – men det har jeg absolut ikke – så kunne jeg godt tænke mig at forsøge mig som lystfisker. Til gengæld er vi nogle kammerater, som en gang om året holder af sammen at tage turen til Frankrig for at overvære 24-timers løbet i Le Mans, siger Asbjørn Hansen og betegner sig selv som en hardcorefan af racerløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gå jer til en gratis hjertestarter

Annonce