Annonce
Ugeavisen Vejen

Du har pligt til at beskære din hæk

Skitsen illustrerer, hvordan man skal beskære læhegn, træer med mere. Foto: vejen Kommune
Det er tid til at beskære træer, hække og anden beplantning langs mindre offentlige veje, stier og fortove.
Annonce

VEJEN KOMMUNE: Det er ikke kun græsset, der gror henover sommermånederne. Nej, både træer, buske og anden beplantning nyder også godt af sol og regn, og flere steder i byerne og på landet, trænger hækkesaksen stadig til at komme frem.

Derfor opfordrer Vejen Kommune alle grundejere til at sørge for, at træer, hække og anden beplantning klippes ind i flugt med skel mod fortove, veje og stier. Det gælder både på landet og i byerne, hvor buske, læhegn, træer med mere langs offentlige stier og langs mindre offentlige veje typisk skal trimmes en til to gange årligt.

- Ligesom man skal sørge for snerydning på fortovet langs ens grund, har man som grundejer også pligt til at beskære buske, læhegn, træer med mere – også selvom man bor langs offentlige stier eller mindre offentlige veje, fortæller afdelingschef for Teknik & Miljø Peter Hansen.


Ligesom man skal sørge for snerydning på fortovet langs ens grund, har man som grundejer også pligt til at beskære buske, læhegn, træer med mere – også selvom man bor langs offentlige stier eller mindre offentlige veje.

Peter Hansen


Det er ikke alle, der er opmærksomme på den regel, men når beplantningen vokser ud over cykelsti, kørebane, sti eller vejrabat, og generer bilister, cyklister, fodgængere med flere skal grundejeren i gang. Der skal også klippes, hvis beplantningen dækker for færdselstavler, vejbelysning eller tager oversigt i vejkryds, vejkurver med mere.

- Vi har en del skolebusser, der skal køre på de mindre veje i Vejen Kommune, og her har vi oplevet, at den manglende beskæring af beplantningen giver vores chauffører et dårligere udsyn i vejsving, siger Jette Lauridsen, Afdelingschef for Kunde og Marked i Sydtrafik.

Annonce

Vejen Kommune hjælper til

Langs de større rutenummererede offentlige veje på landet – også kaldet klasse 1 og klasse 2 veje – beskærer Vejen Kommune fortsat private læhegn og træer, hvis det generer trafikken. Tidligere beskar Vejen Kommune også læhegn på klasse 3 og klasse 4 veje, men det er ophørt fra 2020. Denne ændring skal man være opmærksom på. Vejklasserne kan findes på Vejen Kommunes hjemmeside. Undlader man at beskære sine buske, læhegn og træer har Vejen Kommune mulighed for at beskære grundejernes beplantning for deres regning, jfr. vejloven og privatvejsloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Ugeavisen Vejen

Seniordans begynder igen

Ugeavisen Vejen

Et nyt klubår er begyndt

Ugeavisen Vejen

Vi skal turde tale om døden

Annonce