Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrenes ven: Gitte åbner webshop med hundeguf og legetøj

Gitte Bloss, her i selskab med labradorhundene Hondo (til venstre) og Einstein, har åbnet en webshop med hundeguf og legetøj i Brørup. Privatfoto.
Drømme skal føres ud i livet. Gitte Bloss har åbnet webshoppen Team-Bloss.dk. Ved siden af arbejder hun på Esbjerg Sygehus og træner hunde.

Brørup: Griseører, oksehaler eller træningsgodbidder af hest. Eller hvad med kaninører med pels eller andefilet? Der er godbidder til flere smagsløg.

Gitte Bloss fra Brørup har taget springet og har nu oprettet sin egen webshop Team-Bloss.dk på matriklen på Tirslundvej, hvorfra hun sælger hundeguf og legetøj. Man bestiller på nettet og henter på adressen.

- Drømmen er da af kunne leve af det med tiden, og nu giver jeg det en chance. Man skal starte et sted. Interessen er stor, og folk ringer, skriver via websiden og sms'er. Der er allerede to-tre ordrer om dagen her den første uge, fortæller Gitte Bloss.

Annonce

Den nye webshop-ejer kommer ikke sovende til tingene. Til daglig arbejder hun på Esbjerg Sygehus som klinisk neurofysiologi assistent. Hun er uddannet instruktør og træner hunde i DcH. Og naturligvis råder familien også over to labrador-hunde, Hondo på 2 år og Einstein på 9 år.

- Jeg er vild med hunde og har været det hele livet. Jeg startede med at gå til hundetræning og blev grebet af det. Derefter blev jeg uddannet hundeinstruktør og har primært med hvalpetræning at gøre. Jeg synes, det er meget vigtigt, at træne sin hund helt fra den er lille hvalp, da det giver en god start for både ejer og hunden, siger Gitte Bloss.


Jeg er vild med hunde og har været det hele livet.

Gitte Bloss


Alt fra bunden

Ideen til webshoppen og at starte sit eget op har puslet et stykke tid. Manden sagde "go for it", og så tog tingene ellers for alvor fart i december.

- Det har da givet nogle søvnløse nætter, for jeg har selv lavet det hele fra bunden. Både i forhold til, hvordan man laver en webshop og finder leverandører til de rigtige varer. Det er ikke gratis at starte noget, og det er for egne penge. Men det har kun været positivt indtil videre, og jeg er blevet mødt med stor hjælpsomhed hele vejen. Jeg har lært utroligt meget på kort tid gennem processen, siger Gitte Bloss.

Shoppen er med naturlige hundesnacks og kvalitets legetøj.

Annonce

Allergi gav et skub

Markedet for mad og legetøj til hunde er stort.

- Der er muligheder i Vejen og Holsted, men der manglede noget her i Brørup, siger Gitte Bloss, der fik ekstra interesse for hundemad, da Einstein blev ramt af allergi for tre år siden.

- Allergi er ikke usædvanligt og slet ikke hos Labrador-racen. Einstein kløede sig hele tiden. Han fik både piller og sprøjte af dyrlægen, men dyrlægen kunne ikke blive ved med at sprøjte, og pillerne gjorde, at Einstein stoppede med at tisse. Så ændrede vi kosten til hest og kalkun, og det hjalp. Kanin er også rigtigt godt, fortæller Gitte Bloss.


Pillerne gjorde, at Einstein stoppede med at tisse. Så ændrede vi kosten til hest og kalkun, og det hjalp. Kanin er også rigtigt godt

Gitte Bloss


Annonce

En kendt dyrehelt

Einstein er ganske kendt i lokalområdet som en vaskeægte dyrehelt.

I 2017 blev han indstillet til konkurrencen Danmarks Dyrehelt og sejrede i Jylland. Årsagen var, at han under en gåtur med Sascha Bloss Albæk (Gittes datter, red.) pludselig trak helt vildt i snoren og ledte Sascha hen til til en busk, hvor de fandt iskold, blødende mand, der ikke kunne rejse sig. Og så blev en ambulance ellers hurtigt tilkaldt med hjælp fra en lastbilchauffør.

Med kåringen fulgte 5.000 kroner, der blev doneret til dyrevelgørenhed. Valget her var nemt. Pengene gik til dyreinternatet Genbrugshund i Videbæk, hvor familien i sin tid fandt Einstein.

Gitte er også en kendt ansigt i hundekredse for sit instruktørarbejde. Her er DcH (Danmarks civile Hundeførerforening, red.) ramt for tiden på grund af corona-restriktioner.

- Flere hunde savner træning, men det kan stadig rettes op, siger Gitte Bloss, der selv holder sine to hunde skarpe.

Einstein deltager eksempelvis i nosework, hvor hundene leder efter dufte - typisk lavendel - på en vatpind. Hondo er en kommende konkurrencehund i lydighed.

Begge hunde går også til hundesvømning i Jordrup. Og når årstiden passer, er der masser af muligheder i naturen som Åtte Bjerge, Jels Sø og stranden for vandhunde.

Einstein og Hondo er ægte vandhunde. Her tager de sig en svømmetur i Åtte Bjerge, mens temperaturen stadig var indbydende. Privatfoto
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Bukettur gennem Jels

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Mange sagde farvel - og tak - til borgmesteren

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Beboere har fået nyt fælleshus

Ugeavisen Vejen

Flot donation fra Tryg Fonden til UngeVejen

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Julemåneden om 25 år

Ugeavisen Vejen

Kom i julestemning på Studioscenen

Ugeavisen Vejen

Vild med dans i Vejen: Vejen Danseforening blev forgyldt ved DM i Køge

Ugeavisen Vejen

Skader efter brand lukker bagerbutik på 10. døgn: - Jeg står og tripper for at komme i gang igen

Ugeavisen Vejen

Mor til fem bager til hele landsbyen: Dropper nattesøvnen for at stå med fingrene i dejen

Ugeavisen Vejen

Klumme: Vild med mørket

Ugeavisen Vejen

Nyt fra biblioteket: Kalenderhistorier

Ugeavisen Vejen

Apotek tilbyder gratis høretest

Ugeavisen Vejen

Møder gav trist nyt: Byens Brød og Cafe åbner tidligst på tirsdag

Ugeavisen Vejen

- Hold jer fra hash, lightergas og euforiserende stoffer: 700 elever fik den barske virkelighed lige i hovedet

Ugeavisen Vejen

Bliv klogere på Vejen Kommunes kommende borgmester

Ugeavisen Vejen

Ny uddeler Hovborg: Flinke kommiser har flest købelystne kunder

Ugeavisen Vejen

Duo spiller julekoncert i Askov Kirke

Ugeavisen Vejen

Indefodboldstævne er tilbage for 32. gang

Ugeavisen Vejen

Julen er tilbage på Sønderskov

Ugeavisen Vejen

65 boliger skal moderniseres for 81 millioner kroner

Ugeavisen Vejen

Juleeventyr: Studio 73 er i julehumør

Ugeavisen Vejen

Bogmesser for enhver smag

Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Egypten: Gymnasieelever fik en på opleveren

Annonce