Annonce
Ugeavisen Vejen

Efter 53 år: Pigerne tæver drengene

HfB's damer på holdet "Vakant" - Luna Nissen, Line Nissen, Bianca Petersen, Mette Hjort og Dorthe Madsen. Foto: Steen Rasmussen
Fodboldklubben Holsted fB scorer på solidt benarbejde ved årets Bel Air Cup i Medius
Annonce

HOLSTED: Så er endnu en bastion faldet!

Kvinde-fodbold har overhalet mændene i Holsted fB's traditionelle julestævne - Bel Air Cup i Medius.

- Aldrig i de 53 år, stævnet har eksisteret, har der været flere pige- og kvindehold end drenge og herrer, men i år udgør pigerne faktisk hele 60 procent af de 106 hold, som er med. Og 106 er i sig selv meget højt. De seneste fem, seks år har der været 72-75 hold hvert år.

Klubformand Claus Tornhøj fortæller, at det store fremskridt ikke er kommet ud af den blå luft. Det skyldes ekstrahårdt benarbejde.

- Vi har simpelthen lagt os i selen for at få flere kvinder med. Tidligere sendte vi invitationer til klubberne, men i år har vi fundet helt frem til trænerne og holdledere for at komme så tæt på spillerne som muligt, og det har virkeligt givet pote.

Fremgangen kan nærmest udelukkende ses på kvindesiden. Antallet af pige- og kvindehold er eksploderet fra 6 sidste år til 34 i år.

Stævnet slutter søndag med puljer i drengerækkerne.

Aldrig i de 53 år, stævnet har eksisteret, har der været flere pige- og kvindehold end drenge og herrer, men i år udgør pigerne faktisk hele 60 procent af de 106 hold, som er med.

Claus Tornhøj

Pige- og kvindefodbold er for første gang i 53 år i overtal ved Bel Air Cup i Medius Holsted. Foto: Steen Rasmussen
Trine Høhrmann, Ida Herlev Nielsen, Rikke Ravn, Camilla Høhrmann Mørup, Ditte Ninn-Jochumsen og Merete Pedersen - HfB-holdet "Molsted Melons." Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce