Annonce
Ugeavisen Vejen

Elever viste deres færdigheder frem

Eleverne i 4.-6. klasse har arbejdet med "Vandets hemmeligheder" de sidste tre uger. Foto: Gesten Skole.
Annonce

Gesten: På Gesten Børnecenter betyder projektarbejdet meget. Hvert år arrangeres et projektforløb, der strækker sig over 3 uger for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. I år var emnet "Vandets hemmeligheder" og fredag blev projektet afsluttet med børnenes præsentationer.

Den første uge i projektet gik med præsentation af mange forskellige vinkler og temaer under overskriften. Der var foredrag ved en formidler fra Fur Museum i Børnecentrets lokaler – om gopler og vandmænd. Der var besøg ved et lokalt pilerensningsanlæg, pedellen, der er medejer af anlægget gav en guidet rundvisning. Og alle 3 klasser var på besøg en hel dag ved kammerslusen i Ribe – vandets betydning for kultur og natur.

Projektets anden uge brugte børnene på at finde deres eget afsæt, og få formuleret nogle spørgsmål, de ville undersøge båre i teori og praksis.

-Det er nemlig vigtig for os, at et projekt har både en teoretisk del, hvor børnene kan søge information i bøger og på nettet, og en praktisk del, hvor børnene laver et forsøg eller en afprøvning, der på en anden måde viser noget om det, de undersøger. Og så skal deres præsentation også indeholde et kreativt element. På den måde kommer projektarbejdet virkeligt grundigt omkring temaet, fortæller lærer Tina Damm.

Efter tre uger med projektundervisning kom endelig dagen, hvor børnene skulle vise, hvad de har arbejdet med. Klasselokalerne summede af aktivitet i minutterne op til konferencens start, alle børn skulle have styr på deres ting. Nogen havde forsøg, der skulle vises, andre stillede op med store akvarier med hjemmelavede gele-gopler. Alle havde deres rapport og var klar til at fortælle.

Forældre, bedsteforældre og alle andre interesserede troppede talstærkt op allerede fra begyndelsen. Det betyder meget for børnene, at de får mulighed for at fortælle om deres undersøgelser og forsøg flere gange, så det er rigtig vigtige, at alle børn oplever, at deres arbejde er interessant for alle de voksne, der kommer på besøg. Det allerbedste er, når de voksne gæster stiller spørgsmål og viser deres nysgerrighed overfor børnene, siger lærer Tina Damm.

Hun slutter af med at fortælle, at børn og lærere er stolte over de fine projekter og det store arbejde de vidner om.

Forældrene spurgte nysgerrigt ind til projekterne. Foto: Gesten Skole.
Eleverne fremviste stolte deres projekter. Foto: Gesten Skole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gå jer til en gratis hjertestarter

Annonce