Annonce
Ugeavisen Vejen

En hilsen i trafikken

Qua mit arbejde i Falck Assistanse, vil jeg tillade mig at bruge overskriften ”Vejen frem” i overført betydning her i min første klumme. Vejen Kommune ligger ved Esbjerg motorvejen, og mange bruger denne strækning til at pendle til og fra området. Mit arbejde består foruden autohjælp i bl.a. kørsel med tavle/afspærringsvogn.

Kørsel med tavlevogne hos Falck er opgaver, der primært foregår på motorvejene. Det kan være opsamling af tabt gods, og ved uheld på motorvejen. Her sikrer vi uheldsstedet, så redningspersonel har arbejdsro. Alle disse ture er kørsel 1 (udrykning), og der er stor respekt for køretøjer, der kommer med udrykning. Bilisterne er gode til at gi` plads, og det er meget vigtigt i vores arbejde.

Jeg vil her fortælle om en oplevelse på en af mine ture med ”tavlen”, hvor vi er to tavler afsted. ”Tavle 1” er den, der har kontakten med vejdirektoratet (VD) og samler den tabte genstand op. ”Tavle 2” holder 100 m. bagved og laver en ”bufferzone”. Jeg var tavle 1 og kører frem mod det sted, der er angivet fra VD.

Ca. 500 m. før stedet hæver jeg tavlen og sænker farten for at få bilisternes opmærksomhed. Tavlen blinker med blå blink og leder trafikken udenom med en blinkende gul pil. I dette tilfælde spærrer vi venstre vognbane. Jeg får øje på genstanden, der er tabt på kørebanen og stopper 20 – 30 m. før, går ud og samler det op, går tilbage mod tavlevognen og lægger det på ladet. Dette tager under et minut fra vi holder stille, til vi kører igen. Jeg bemærker, at der er en, der dytter, og jeg tænker, det var da pænt af ham lige og hilse på mig. Jeg ser ud af øjenkrogen, at en bilist i en sort Audi løfter hånden.

Men nej, det var ikke en ”tommel op”. Det var ikke pegefingeren, som man lige bruger, når man hilser ”pænt”. Jeg tænker lige kort over det. Var det virkelig langemand, der tydeligvis viste, at han ikke var helt tilfreds med situationen. Ja, det var en f… finger. Jeg kontaktede tavle 2 for at høre, om han havde fået samme hilsen. Og ja, det havde han.

Udtrykket ”far er ikke sur, far er skuffet” passer godt i dette tilfælde. Skuffelsen varer dog kort, fordi arbejdet som assistance redder hos Falck giver så mange positive oplevelser med glade og taknemmelige kunder.

Så til dig i den sorte Audi vil jeg sige: ”Jeg håber, at du kom af med din vrede, så dem du skulle mødes med i løbet af dagen ikke fik samme ”tur”. Jeg har før været ude på motorvejen for at hente en bil, der havde påkørt en lille tabt trækasse, og der var ”kun” sket materiel skade, hvilket var meget heldigt. Men skaderne var ikke ubetydelige. Du slap i dette tilfælde for at påkøre denne genstand med 110 km/t, netop fordi vi var sendt ud for at samle det op. Du blev ca. 1 minut forsinket. Men du kom frem uden skader. Du har på ingen måde ødelagt min lyst til at udføre mit arbejde, tværtimod. Jeg glæder mig hver gang, jeg skal på vagt. Jeg håber du trods alt er glad for, at du kom frem uden skrammer. Vi gør vores arbejde for at hjælpe dig - ikke for at generer dig”.


Men nej, det var ikke en ”tommel op”. Det var ikke pegefingeren, som man lige bruger, når man hilser ”pænt”.

Verner Light
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

4 gode råd før bilkøb

Ugeavisen Vejen

Ny bil - nye vaner

Annonce