Annonce
Ugeavisen Vejen

Fårene blev sommerklar

Bent Truelsen var manden med hovedansvaret, og det fremstod tydeligt, at fåreklipning er noget, han har prøvet mange gange før. Foto: Jacob Schultz
Regnen blev væk torsdag eftermiddag i dyreparken ved Gjerndrup, og dermed var det tid til den årlige pelsklipning af fårene.
Annonce

Gjerndrup: I Enghave Dyre- og Naturpark er det traditionen, at fårene bliver klippet samtidig én gang om året i uge 27.

Vejret op til har denne gang været ret ustadigt, og hvis det regner, må det udskydes.

Torsdag holdt det dog tørt, så parkens faste fåreklipper Bent Truelsen lagde vejen forbi Gjerndrup med relativt kort varsel, fortæller halvdelen af ægteparret bag parken Karina Christensen.

- Nogle steder klipper de får noget tidligere på året, men det kan godt være ret bisset for dem at få pelsen af, hvis der som nogle år er frost i eksempelvis maj, siger hun.

Fårene var som ventet meget lidt begejstrede for at blive fanget, men de fleste faldt en del til ro, da først klipningen kom i gang. Foto: Jacob Schultz

Tidligere har ægteparret selv taget sig af det, men fysikken har sat begrænsninger for Niels Christensen, så han nu nøjes med at klippe fårenes klove, imens de klippes.

Fåreklipperen, som til dagligt er kvalitetsrådgiver hos Seges, medgiver da også, at det kræver noget fysik at få styr på de genstridige dyr.

- De vil i hvert fald ikke have pelsen af, og de kan ikke gennemskue, at det er godt for dem bagefter, siger Bent Truelsen.


De vil i hvert fald ikke have pelsen af, og de kan ikke gennemskue, at det er godt for dem bagefter.

Bent Truelsen, fåreklipper i sin fritid


Han kunne på vej ned til indhegningerne se frem til at klippe på den gode side af 20 får samme eftermiddag fordelt på fire forskellige racer nemlig: quesan, ertebølle, texel og hede.

Der dannede sig hurtigt en pæn bunke af fåreuld på græsset. Senere skulle fåreklipperen og hans hjælpere videre til yderligere tre indhegninger ud fra samme devise. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Mange SFO-børn

Sidstnævnte fårerace var første stop, og som klipperen i forvejen havde proklameret, så tog selve opgaven kun nogle få minutter for hvert får.

Det krævede dog også lidt energi at få dem indfanget samt et resolut greb om hornene, før de 'gav op'.

Omkring 150 SFO-børn fordelt på tre insitutioner havde først på dagen fyldt godt op i parken, men de nåede desværre ikke at få fåreklipningen med, inden deres busser kørte retur mod henholdsvis Esbjerg og Brørup.

Der var derfor kun få publikummer bag hegnet, som begrænsede sig til et par familier.

Der var desværre tyndet godt ud i parken, da klipningen fandt sted, men en mindre flok dukkede dog op til den årlige begivenhed. Foto: Jacob Schultz

Karina Christensen havde lavet en lille aktivitet i receptionsområdet til stedets aktuelle "ulduge", hvor børnene kunne få lov til at lave deres eget armbånd at tage med hjem.

Det var der dog ikke meget rift om, men det tog hun ikke så tungt.

- De har ikke tid, for der sker så meget andet her i parken, blandt andet kan de gå og nusse dyrene. Jeg fortalte dem om det, da de kom ind, men ikke én har spurgt ind til det, siger hun.

Fårene fik samtidig med klipningen ordnet klovene. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Velkommen til benzinfolket

Ugeavisen Vejen

Opråb fra Broen i Vejen

Annonce