Annonce
Ugeavisen Vejen

Første spadestik lige i hjertet af byen

Tirsdag formiddag blev de tre første spadestik taget til Vejen Boligforenings nye projekt i Vejens bymidte. Fra venstre er det: Sam M. B. Sørensen, boligforeningens formand, Kasper Juhl Nielsen, projektchef hos Egil Rasmussen, Fredericia, der har hovedentreprisen, og borgmester Egon Fræhr. Foto: Søren Dippel
Vejen Boligforenings nye boligprojekt til 18,5 millioner kroner i Nørregade kommer til at fylde hullet mellem det tidligere Hansens Hotel og den murstensgule bygning på hjørnet af Nørregade og Torvegade.
Annonce

Vejen: Et nyt boligprojekt er på vej lige midt i hjertet af Vejen By. Det er Vejen Boligforening, som i længere tid har ladet en arkitekt og en entreprenør regne på og slå streger på tegnebrættet til 11 almennyttige boliger på den ubebyggede grund mellem Vejen Boligforenings boliger i det tidligere Hansens Hotel og den murstensgule bygning på hjørnet Nørregade og Torvegade. Tirsdag blev de første tre spadestik taget, og i næste uge går gravemaskiner for alvor i gang med det indledende arbejde i dybden.

- Med dette byggeri øger vi antallet af attraktive lejligheder midt i Vejen centrum. Med deres centrale beliggenhed forventer vi, at de bliver meget nemme at udleje, sagde Vejen Boligforenings formand Sam M. B. Sørensen. Foto: Søren Dippel

- Det er en stor dag for Vejen Boligforening. Nu ruller vi i gang, og hvis alt går efter planen vil boligerne stå klar til indflytning om cirka 26 måneder, siger boligforeningens formand Sam M. B. Sørensen.


Tillykke med, at I med dette projekt har trykket lidt på speederen.

Egon Fræhr, borgmester


Det er samtidig det første af flere bygge- og renoveringsprojekter, som Vejen Boligforening har i støbeskeen i de kommende år. I nær fremtid følger også et projekt med 22 lejligheder, der skal blive til et seniorbofællesskab i Askov.

Annonce

Franske altaner

- Projektet er en såkaldt infill-opgave, hvor vi bygger imellem to eksisterende bygninger. Det er noget af en opgave også at sikre, at byggeriet får den rette facade ud på Nørregade. Der gør vi med franske altaner. Til baggården får boligerne dobbelt franske altaner, og boligerne i stueplan får terrasser, siger Emil Simonsen, Skala Arkitekter, Horsens.

Vejen Boligforenings nye boligprojekt kommer i Nørregade til at støde op til nabobygningens gavl, som stadig bærer tydelige spor efter byens gamle grisehandel. Foto: Søren Dippel

Vejen Boligforening havde inviteret borgmester Egon Fræhr til at være med til at tage det første spadestik.

Vejen Boligforenings boligprojekt i Vejens bymidte kommer til at fylde hullet i Nørregade mellem det tidligere Hansens Hotel og den murstensgule bygning på hjørnet Nørregade og Torvegade. Foto: Søren Dippel

- Tillykke med, at I med dette projekt har trykket lidt på speederen. Lejeboliger er der flere og flere mennesker, der viser interesse for. Vi får mange henvendelser om det på rådhuset. Og så er det en flot byfornyelse midt i byen, siger Egon Fræhr.

Boligerne

Vejen Boligforenings nye projekt er en udvidelse af foreningens afdeling i det tidligere Hansens Hotel, der stod klar til indflytning i september 1990.

Det er et projekt med 11 lejeboliger til cirka 18,5 millioner kroner. Boligerne får adresse: Banegårdspladsen 24.

Husleje bliver fra cirka 5200 kroner for en toværelses lejlighed på 69 kvadratmeter til cirka 8400 kroner for en treværelses lejlighed på 111 kvadratmeter.

Vejen Boligforening har 790 lejeboliger i Vejen, Bække og Gesten, og ingen af boligerne er ledige.

2500 interesserede er skrevet på venteliste. Af dem er 780 aktivt boligsøgende, og mange har udtrykt ønske om en lejlighed i centrum af Vejen by.

Lejlighederne forventes at stå klar i marts 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce