Annonce
Ugeavisen Vejen

Farvel til boder og brændte mandler: I år bliver det en anderledes jul på Sønderskov

Det bliver en anderledes jul i år, men museumsleder Anne Cathrine Lorentzen håber ikke, at det vil gå ud over det samlede besøgstal. Arkivfoto Annett Bruhn
Julepyntede stuer med gran og lys skal bringe julestemningen til herregården, selvom julen, som mange kender den på Sønderskov, ikke bliver som tidligere år.
Annonce

Brørup: For første gang i 31 år bliver julen på Sønderskov ikke, som den plejer.

Grundet coronasituationen er Museet på Sønderskov nemlig nødsaget til at aflyse de to traditionsrige weekender, hvor tusindvis af gæster normalt besøger herregården for at spise julelækkerier, høre julemusik og handle i de mange boder.

Det bliver dog alligevel jul, mener museumsleder Anne Cathrine Lorentzen og tilføjer, at det bestemt bliver muligt at komme i julestemning, hvis man besøger herregården.

- Vi har aflyst de to weekender, og det er da trist og vemodigt. Men i stedet laver vi en julepyntet herregård og holder åbent alle dage undtagen mandag. Vi har juletræer og lys, juleudsmykning, julekurve og juleopsatser, og det dufter af gran i hele huset. Så det er da jul alligevel, og så kommer vi stærkt tilbage næste år, siger hun.

Annonce

Tøjklemme-system

Normalt bliver herregården ved Brørup besøgt af op mod 2000 gæster i de to weekender op til jul. Anne Cathrine Lorentzen håber, at det kan lykkes at lokke lige så mange gæster til i år - blot fordelt på langt flere dage.

Hun understreger samtidig, at de nødvendige forholdsregler til at mindske risikoen for smitte vil blive taget, og at man derfor ikke skal være nervøs for at komme på Sønderskov.

Det store Askov Juletræ står klar til gæster. Det er en af de ting, museet har kunnet bibeholde trods den anderledes jul. Foto: Museet på Sønderskov/Christian Ditlev Rasmussen

- Der må maksimalt være 50 folk i huset ad gangen, og ved hvert lokale står der også, hvor mange der må være. Vi har et tøjklemme-system, hvor alle, der går ind, får en tøjklemme på tøjet, som de skal aflevere, når de går ud igen. Dermed sikrer vi os, at der ikke er for mange inde ad gangen, siger Anne Cathrine Lorentzen og opfordrer til, at man planlægger sit besøg.

- Vi ved ikke, hvor mange der vil komme, så vi ved jo ikke, om man eventuelt vil komme til at stå i kø. Men det tror vi ikke, når nu vi holder åbent seks ud af ugens syv dage. Vi vil dog gerne opfordre til, at de, der har mulighed for at komme i hverdagene, besøger os der. På den måde kan vi få bredt besøgene lidt ud.


Vi har juletræer og lys, juleudsmykning, julekurve og juleopsatser, og det dufter af gran i hele huset. Så det er da jul alligevel, og så kommer vi stærkt tilbage næste år.

Anne Cathrine Lorentzen


Annonce

Festlige stuer

Julestemningen skal i år især findes i de fire stuer i stueetagen, der er pyntet festligt op med hvert sit tema. Blandt andet er der i den ene stue fokus på advent og historien om advent, mens der i en anden stue er dækket et julebord, som det kunne se ud i Renæssancen.

Også resten af herregården inklusiv riddersalen er pyntet op.

Julepyntet Sønderskov

  • Du kan opleve den julepyntede herregård fra lørdag den 21. november til og med onsdag den 16. december.
  • Åbningstiderne er tirsdag-søndag fra klokken 11 til 16.
  • Entré koster 30 kroner for voksne og er gratis for børn under 18 år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce