Annonce
Ugeavisen Vejen

Fest for kartoffelfolket på den gamle kro

Kartoffelfesten i Hovborg lørdag eftermiddag kunne ikke være åbnet mere festligt end med  Vejen Gardens første tattoo under åben himmel i et halvt år under ledelse af Søren Vistisen. Hovborg nye flagalle var opstillet for første gang og gjorde det hele ekstra festligt. Foto: Steen Rasmussen
Hyldals Bryghus præsenterede en ny øl bygget på lokale kartofler, og Vejen Garden spillede kartoffelrag, da der lørdag eftermiddag var kartoffelfest i Hovborg.
Annonce

HOVBORG: Sjovt nok at slå et slag for den gammeldags kartoffel, når man ved, at i al fald de unge meget hellere vil have pomfritter eller de der franske chips!

Men sådan er der så meget, som ikke er godt at vide.

Hovborg kan godt lide traditioner, og på den ældgamle kro går kartoflen aldrig af mode, garanterer kromand Jørgen Jørgensen, og der bliver dyrket tonsvis af kartofler på egnens sandede jorder, og her har landets nok mest vidende kartoffelman hjemme, kartoffelkonsulenten Benny Jensen.

Så hvor ville være mere passende at holde en kartoffelfestival end netop i Hovborg? Selve Kartoffellandet. Og det gør man så - bare ikke lige i år, hvor regeringen har dikteret en stram faste, så det er forbudt at holde fest for flere end den nærmeste kreds og helst med kronisk mundbind.

Annonce

Fest afløser festival

Så det gør man så - holder kartoffelfest for de nærmest pårørende og venter med festivalen med fuldt program til næste år i samme weekend - hvis altså regeringen løsner spændetrøjen til den tid.

Trods alle fortrædeligheder var der masser af fest i gaden i går. Det sørgede uovervindelige Vejen Garden for med et festligt program med gamle og nye melodier. Garden spillede midt på kroens gårdsplads en god halv time, mens skyerne lettede lidt ben et par gange.

Bagefter blev der serveret smagsprøver på den nye kartoffeløl fra Hyldals Bryghus. Den er lavet på lokale kartofler fra Benny Jensen marker af sorten Ydun, som har navn efter gudinden for evig ungdom i nordisk mytologi. Det smager glimrende, øllet. Dog kun stærkt begrænset af kartoffel, men hvis løftet om evigt liv holder stik, så kan vi vel også leve med det!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Ugeavisen Vejen

Seniordans begynder igen

Ugeavisen Vejen

Et nyt klubår er begyndt

Ugeavisen Vejen

Vi skal turde tale om døden

Annonce