Annonce
Ugeavisen Vejen

Flere bekymringer i Ældrerådet

Ældrerådet mener, at der kan være et behov for oplysning fra Vejen Kommune angående hjælpemidler til hørehæmmede, lyder det fra Egon Nissen, der er formand for Ældrerådet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
På sit seneste møde, der foregik på Skype, blev Ældrerådets medlemmer blandt andet klogere på kommunens pårørendepolitik og den praktiske del af hjemmeplejen.
Annonce

Vejen Kommune: Ældrerådet havde vilkår for pårørende til ældre til debat, da rådet har fået opfattelsen af, at der er del klager fra pårørende, og at de ikke bliver hørt.

- Det er Ældrerådets opfattelse, at Vejen Kommunes pårørendepolitik er rigtig fin. Den kan man læse om på kommunens hjemmeside. Spørgsmålet er så, om politikken bliver udført i praksis, lyder det fra Ældrerådets formand, Egon Nissen, i en pressemeddelelse.

Ældrerådet udtrykte også bekymring for, om forebyggelseskonsulenterne når ud til alle de 75-årige, der ikke reagerer på henvendelsen om forebyggende hjemmebesøg.

Rådets medlemmer blev dog beroliget med, at alle borgere, der er fyldt 75 år i 2020, er blevet tilbudt hjemmebesøg af forebyggelseskonsulenterne, da man ikke har kunne holde fællesarrangementer på grund af corona.


Ældrerådet mener, at der kan være et behov for oplysning fra Vejen Kommune angående hjælpemidler til hørehæmmede. Det er vores opfattelse, at ikke alle ved, at der findes muligheder for ekstra udstyr betalt af det offentlige til for eksempel teleslynge til telefon og fjernsyn.

Egon Nissen, formand, Ældrerådet i Vejen Kommune


Forebyggelseskonsulenterne er endnu ikke helt færdige med at følge op på de borgere, der ikke har reageret på henvendelsen i 2020, men er meget opmærksomme på opgaven.

Ældrerådet ville også høre, om det kunne være rigtigt, at personalet på plejecentrene ikke må hjælpe de ældre med bestilling af batterier til høreapparater.

Annonce

Personale skal hjælpe

- Men vi blev beroliget med, at plejepersonalet skal hjælpe borgerne med bestilling af batterier til høreapparater, hvis ikke der er pårørende, som har mulighed for at hjælpe med dette, siger Egon Nissen og fortsætter:

- Ældrerådet mener, at der kan være et behov for oplysning fra Vejen Kommune angående hjælpemidler til hørehæmmede. Det er vores opfattelse, at ikke alle ved, at der findes muligheder for ekstra udstyr betalt af det offentlige til for eksempel teleslynge til telefon og fjernsyn.

- Ældrerådet foreslår derfor, at forebyggelseskonsulenterne gør opmærksom på mulighederne i forbindelse med hjemmebesøg og fælles arrangementer for 75-årige og 80-årige, og at visitatorerne har det med i deres tilbud.

Desuden foreslår Ældrerådet, at det tydeligt fremgår af kommunens hjemmeside om hjælpemidler, at der er mulighed for ekstra udstyr til hørehæmmede, og hvordan man kan få hjælp til det.

Derudover havde Ældrerådet på Skypemødet "besøg" af Cindie Petersen, gruppeleder fra Brørup hjemmepleje. Hun fortalte blandt andet om opgaven med at lede og planlægge hjemmeplejens arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce