Annonce
Ugeavisen Vejen

Flot donation fra Tryg Fonden til UngeVejen

UngeVejen har modtaget en donation fra Tryg Fonden på 81.640 kroner. PR-foto
Det er ikke alle, der har nogen at tale med, når de er kede af det, eller livet er svært. Og andre vil helst tale med en ”udefra”, der bare har tid og overskud til at lytte. Rådgivningstilbuddet UngeVejen er netop til for at hjælpe Vejen Kommunes børn og unge, der har det svært, og nu har tilbuddet fået 81.640 kr. fra TrygFonden til sine aktiviteter.

UngeVejen er et åbent, anonymt og gratis rådgivningstilbud til 12-25-årige børn og unge, der har brug for nogen at tale med. Ingen problemer er for små, og ingen emner er ligegyldige. Børnene og de unge kan henvende sig med alt, der rumsterer i deres hoved, og som de har brug for at vende med en voksen. Tilbuddet skal bidrage til, at flere psykisk sårbare unge opsøger og modtager tidlig støtte og rådgivning, inden problemerne vokser sig store med risiko for at udvikle sig til egentlige diagnoser. Og er der nogen, der har brug for mere hjælp, end UngeVejen kan give, bliver de fulgt videre til det rigtige sted.

UngeVejen har netop modtaget en donation på 81.640 kr. fra TrygFonden. Midlerne skal bl.a. bruges til at kunne tilbyde flere åbningsdage.

- Vi har været igennem en lang periode med covid-19-restriktioner, som har gjort hverdagen ekstra vanskelig for mange af de børn og unge, der gør brug af vores tilbud. De har brug for en voksen at tale med. En, der lytter til dem, giver sig tid og tager dem alvorligt, uanset hvad de kommer med. Vi er derfor meget glade for donationen, der gør det muligt for os at udvide vores åbningstider og arrangere en række fælles aktiviteter. Begge dele med det formål at skabe et frirum for de unge, hvor de kan føle sig trygge, åbne op og forhåbentligt også skabe nogle gode relationer til andre unge, de kan have glæde af på længere sigt, siger Tommy Samsing, der er frivillig og nyvalgt bestyrelsesformand i UngeVejen, i en pressemeddelelse.

Annonce

UngeVejen holder til i Bunkeren ved Vejen Idrætscenter og har åbent to eftermiddage om ugen. De unge kan møde ind fra gaden uden forudgående tidsbestilling og behøver ikke at have forberedt noget på forhånd. De kan også kontakte UngeVejen via chat eller telefon, der er åben for samtaler tre formiddage om ugen. Foruden samtaler tilbyder de i alt 12 frivillige i UngeVejen bl.a. at gå ture, tage med til et vanskeligt møde eller hjælpe med praktiske opgaver.

Donationen til UngeVejen er givet af TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, der i år har særligt fokus på børn og unges trivsel. Midlerne skal efter planen også bruges til aktiviteter i det fri, fx en kanotur, en overnatning i shelter og madlavning over bål. Peter Gæmelke, der er repræsentant for det regionale råd, stod for overrækkelsen til UngeVejen.

- Sociale relationer er helt grundlæggende for, at vi trives og føler tryghed, og ingen kan holde til at være helt alene med sine bekymringer og problemer. Derfor er det så vigtigt med tilbud som UngeVejen, der hjælper børn og unge, som har det svært, og tilbyder dem den nødvendige lydhørhed, fortrolighed og nærhed. De kommende sociale aktiviteter vil oveni give de unge noget at mødes om og et sted at knytte venskaber. I TrygFonden arbejder vi for at skabe tryghed og give alle en plads i et positivt fællesskab, og vi er derfor glade for at støtte UngeVejen, siger Peter Gæmelke fra TrygFondens regionale råd.


Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce