Annonce
Ugeavisen Vejen

Folkefest for Genforeningen afløses af lukket arrangement: - Det er superærgerligt

Bodil Jørgensen optræder i forbindelse med Vejen Kommunes fejring af genforeningen. Pressefoto: Les Kaner
Folkefesten i Skibelund Krat 6. juni er aflyst, men nogle af koncerterne fordeles ud over kommunen på andre tidspunkter. Den 15. juni lægger Skibelund Krat grund til et lille og lukket Genforeningsarrangement, der kan ses online, oplyser Vejen Kommune.

Vejen: Flere syd- og sønderjyske kommuner gør sig klar til at fejre 101-året for genforeningen med besøg af dronning Margrethe søndag 13. juni, men i Vejen Kommune bliver markeringen uden royalt besøg og den folkefest, som der ellers var lagt op til i Skibelund Krat 6. juni. Folkefesten aflyses på grund af corona-restriktionerne, der gør det umuligt at afholde den, fortæller Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er superærgerligt, vi havde glædet os, og vi vil gerne markere en så vigtig historisk begivenhed som Genforeningen. Vi er jo grænseland med Sønderjylland syd for Kongeåen, og placeringen i Skibelund Krat var jo helt oplagt. Her samledes i tusindvis af mennesker til grundlovsmøder i tiden 1865-1920, hvor kampen om at få Sønderjylland til Danmark var i centrum, forklarer borgmester Egon Fræhr i pressemeddelelsen.

Bodil Jørgensen i Skodborg

Nogle af de kunstnere, der skulle have optrådt til Folkefesten, får dog lov at optræde andre steder. Bodil Jørgensen optræder med de forbudte sange i Skodborg Hallen 6. juni kl. 14.30-16.

Rasmus Bjerg og Rasmus Walter skulle også have underholdt til Folkefesten, og her arbejdes der for andre datoer og placeringer i kommunen.

Sigurd Barretts Genforeningsshow får biblioteket lov til at overtage, mens Rødding Højskole kommer til at lægge hus til Kaare R. Skous foredrag om Genforening og påskekrise.

Annonce

Lukket arrangement

Corona-restriktionerne giver mulighed for at holde mindre arrangementer, og derfor holder Vejen Kommune et arrangement i Skibelund Krat den 15. juni for inviterede gæster. Arrangementet livestreames fra Vejen Kommunes Facebook-side fra klokken 17 og godt en time frem. Højdepunkterne klippes sammen til en lille video, man kan se på www.vejen.dk bagefter.

- Vi ville jo have holdt en fest for alle, der havde lyst til at komme, men det var desværre ikke muligt. Vi har valgt at markere 101-årsdagen for, at grænsen blev åbnet den 15. juni. For at leve op til restriktionerne har vi været nødt til kun at have inviterede gæster med, konstaterer Egon Fræhr i pressemeddelelsen.


Det er superærgerligt, vi havde glædet os og vi vil gerne markere en så vigtig historisk begivenhed som Genforeningen.

Egon Fræhr, borgmester, Vejen Kommune


Ledige billetter

Billet til Bodil Jørgensen med De Forbudte Sange kan købes via vejenic.nemtilmeld.dk/136/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Indbrud i Rødding

Ugeavisen Vejen

Corona satte en midlertidig stopper for nye venskaber hos Børns Voksenvenner: Flere børn i Vejen Kommune savner en ekstra rollemodel

Ugeavisen Vejen

Rikkes positive tilgang til livet stammer fra opvæksten i Askov: Har sjældent oplevet så meget venlighed som i Dagli´Brugsen i Askov

Annonce