Annonce
Ugeavisen Vejen

Forstander: Øget interesse understreger behovet for HTX til Vejen

Vejen Business Colleges forstander Morten Kornerup-Bang glæder sig over, at de nye tal for antal optagne på de videregående uddannelser viser, at der er behov for at få HTX-uddannelsen til Vejen. Foto: Søren Dippel
Langt flere har i år valgt at søge ind på en videregående teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse viser tallene for Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det understreger behovet for, at der etableres en gymnasial HTX-uddannelse i Vejen.
Annonce

VEJEN: Den 28. juli blev opgørelsen over antal optagne på de videregående uddannelser offentliggjort af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Opgørelsen afslørede blandt andet, at ni procent flere er blevet optaget på en såkaldt STEM-uddannelse (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

I Vejen Kommune har Vejen Gymnasium og HF og Vejen Business College også tydeligt kunne mærke, at flere og flere unge ønsker en videregående teknisk og naturvidenskabelig uddannelse efter deres studentereksamen. For at kunne forberede de unge bedst muligt hertil, har de to uddannelsesinstitutioner derfor også i fællesskab ansøgt Børne- og undervisningsministeriet om at blive godkendt til at udbyde den gymnasiale HTX-uddannelse i Vejen fra august næste år.

Annonce

Tæt samarbejde

- HTX-uddannelsen er en 3-årig gymnasial uddannelse, hvor der er fokus på tekniske og naturvidenskabelige fag. HTX-eleverne vælger således også i stor udstrækning efter deres studentereksamen at søge videregående uddannelser indenfor det tekniske og naturvidenskabelige område f.eks. civilingeniøruddannelser på Danmarks Teksniske Universitet (DTU) og på andre tilsvarende ingeniørhøjskoler, siger Morten Kornerup-Bang, forstander på Vejen Business College.

- En lokal tilstedeværelse af en HTX-uddannelse i Vejen etableret i tæt samarbejde mellem Vejen Gymnasium og HF og Vejen Business College vil således uden tvivl kunne medvirke til at opfylde et ønske blandt flere unge i området om at få en HTX-uddannelse. En uddannelse fungerer jo, som det helt oplagte springbræt til de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. STEM-uddannelser, som de lokale virksomheder og samfundet som helhed også i større og større grad efterspørger, siger Morten Kornerup-Bang.


En lokal tilstedeværelse af en HTX-uddannelse i Vejen etableret i tæt samarbejde mellem Vejen Gymnasium og HF og Vejen Business College vil således uden tvivl kunne medvirke til at opfylde et ønske blandt flere unge i området om at få en HTX-uddannelse.

Morten Kornerup-Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Ugeavisen Vejen

Seniordans begynder igen

Ugeavisen Vejen

Et nyt klubår er begyndt

Ugeavisen Vejen

Vi skal turde tale om døden

Annonce