Annonce
Ugeavisen Vejen

Friskole afleverer kæmpestort julekort til regeringen

I forbindelse med det netop holdte 30-års jubilæum fik Gjerndrup Friskole fremstillet julekortet, der skal afleveres til regeringen på Christiansborg. Arkivfoto
Onsdag tager elever, lærere og forældre fra Gjerndrup Friskole en tur til Christiansborg for at aflevere Danmarks måske største julekort til regeringen.
Annonce

Gjerndrup: Det er stort, kæmpe stort. Danmarks måske største julekort er 1,8 meter bredt og 2,0 meter højt. Og så er det hjemmelavet, som det hører sig julen til.

Gjerndrup Friskole fik i forbindelse med sit netop holdte 30-års jubilæum fremstillet julekortet, og nu skal det afleveres til regeringen på Christiansborg. Det kommer til at ske onsdag den 11. december klokken 11.30, hvor det lokale folketingsmedlem fra regeringspartiet, socialdemokraten Troels Ravn, har sagt ja tak til at tage imod julekortet.

Det bliver dog ikke Post Nord som får fornøjelsen af at overbringe Danmarks største julekort. Det vil elever, lærere og forældre nemlig selv gøre.

Annonce

En særlig tak

- Vi vil gerne vise regeringen, hvor vigtig en rolle, en lille friskole spiller i lokalsamfundet, og hvad vi kan. Her er plads til alle, og vi passer godt på hinanden med alle vores forskelligheder. Det er også en særlig tak for, at der ikke blev pillet ved tilskuddet til friskolerne, fortæller Anne-Mette Nygaard Jørgensen, der er formand for friskolens bestyrelse.

Aftalen om aflevering af julekortet kom først på plads for få dage siden. Efterfølgende er der arbejdet hurtigt for at få det hele arrangeret. I løbet af kort tid blev der skaffet midler via sponsorater af velvillige virksomheder i friskolens netværk, så der nu er bestilt en bus til turen. Det bliver alle elever fra 5-9. klasse, lærere og forældre, som skal afsted.

- Troels Ravn har lovet os en rundvisning på Christiansborg, og bagefter skal vi på besøg i Tivoli. Denne tur og det kæmpe engagement fra skolen og lokale, er et vidnesbyrd på, hvad man kan opnå, når man brænder for en sag – nemlig friskolen, siger Henrik Jessen, der er næstformand i bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce