Annonce
Ugeavisen Vejen

Fynboen har for længst slået rod i Rødding

Lone Houmann Holst fra Rødding er ny klummeskribent for ugeavisen. Hun har her fået selskab af familiens hund Vigga. Foto: Jacob Schultz
48-årige Lone Houmann Holst er ny klummeskribent i Ugeavisen Vejen. Hun stammer fra Dongs Højrup på Sydfyn, men har boet i Rødding siden 1992.

Rødding: - Der er meget værdi i at kunne gå ned i byen og møde nogen, man kender og kan snakke med.

Sådan siger 48-årige Lone Houmann Holst, der siden 1992 har boet i Rødding - først på Galgetoften, men siden 2001 har huset på Nordhaven været omdrejningspunktet for familien, der udover husbonden Carl består af børnene Mads på 22 år, Magnus på 20 år, Maja på 17 år og familiehunden Vigga.

Oprindeligt stammer hun fra Dongs Højrup på Sydfyn - og hun har efterhånden boet så længe i det sønderjyske, at den fynske dialekt ikke længere er hørbar. Og det betyder heller ikke så meget.


Jeg kan godt lide at komme ud og se folks passion for kunsten.

Lone Houmann Holst


For hende er det mere vigtigt, at hun trives, der hvor hun er, og der er ingen tvivl om, at lige netop Rødding passer godt til hende.

- Jeg synes, at Rødding har meget at byde på, siger Lone Houmann Holst og nævner blandt andet Rødding Centret med alle de muligheder, der er der med blandt andet foreningssport, haller, svømmehal, bibliotek og biograf, men også højskolen med sine mange kulturelle tilbud. For den lidt ældre del af byens befolkning er der aktivitetshuset, der også byder på mange tiltag.

Kunst og kultur

Lone Houmann Holst, der er chefkonsulent og faglig leder på UC Syd i Haderslev, har flere interesser, men det er måske især kunsten og kulturen, der indimellem fylder mest.

Hun synger med i Rødding Egnskor, og siden 2018 har hun været med i bestyrelsen for kunstforeningen Kunst6630.

- Jeg synes, det er en rigtig god forening, og jeg kan godt lide at komme ud og se folks passion for kunsten, siger Lone Houmann Holst, der også er formand for Kulturelt Samråd i Vejen Kommune.

Blå bog

Lone Houmann Holst er 48 år gammel.

Hun stammer fra Dongs Højrup på Sydfyn.

Siden 1992 har hun i boet i Rødding.

Hun er uddannet folkeskolelærer fra Haderslev Seminarium og har blandt andet undervist 15 år på Rødding Skole.

Derudover er hun uddannet skolebibliotekar og har taget en generel pædagoguddannelse på DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse) fra 2012 til 2015.

Nu er hun ansat som chefkonsulent og faglig leder hos UC Syd i Haderslev.

Siden juli 1998 har hun været gift med Carl, og parret har tre børn - Mads på 22 år, Magnus på 21 år og Maja på 17 år.

- Det var lidt af en øjenåbner. Det lever lidt et stille liv, men vi deler faktisk 75.000 kroner ud hvert år til kulturelle arrangementer. Men vi vil gerne have folk til at vide, at vi er der og gerne vil støtte, siger Lone Houmann Holst, der i de unge år både var gymnast og håndboldspiller, men nu er det kun gymnastikken, hun stadig holder ved.

Og så får hun også en del motion, når familiehunden skal luftes - og der kan det også godt blive til nogle lange ture indimellem sammen med Carl.

- Carl og jeg har gået hele caminoen (Camino Frøs Herred, red.), og det tror jeg da, at vi vil prøve igen, smiler Lone Houmann Holst, der også bruger noget af den sparsomme fritid på at læse bøger, høre lydbøger og strikke.

Annonce

Hjemmearbejde

Som så mange andre har Lone Houmann Holst også arbejdet meget hjemme i forbindelse med coronanedlukningen, og selvom det har fungeret fint med virtuelle møder og andet, så glæder hun sig til, at verden igen bliver, som den plejede at være - før coronaen holdt sit indtog i landet.

- Det skete jo fra den ene dag til den anden, at vi skulle arbejde hjemmefra. Og man drifter jo, men alt skal jo ordnes over mail. Jeg glæder mig til den dag, hvor noget bare kan blive klappet af i døren, smiler Lone Houmann Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Ugeavisen Vejen

Lyt til podcasten 'Danmark fortæller': Demensramte Frank kan ikke længere være sin kones bedste ven: Nu har han sat hende fri 8:9

Annonce