Annonce
Ugeavisen Vejen

Gåmaraton skal få borgere med i gåfællesskaber

DGI Sydvest og Vejen Kommune inviterer til gåmaraton, hvor det mest aktive lokalsamfund kan vinde 10.000 kr. Foto: Privatfoto.
Gåmaraton skal få flere med i gåfællesskaber. Det lokalsamfund med størst procentvis deltagelse vinde 10.000 kr.
Annonce

Vejen: DGI Sydvest, Bevæg dig for livet og Vejen Kommune inviterer på gåture rundt i kommunen fire gange fra 17. til 27. august. Målet er at få flere borgere med i gåfællesskaber – og for at sætte gang i motivationen. Det lokalsamfund med størst procentvis deltagelse vinde 10.000 kr.Gåture kan have en forebyggende effekt for vores sundhed. Vi har brug for luft og motion, det giver mere energi og øger koncentrationen. Kom ud og få en dejlig oplevelse sammen med andre.

Conny Grøn


Det er nemmere at tage sig sammen til at komme op af sofaen og ud og gå en tur, hvis man er flere der mødes og går sammen. Motivationen ved at være flere sammen er en del af baggrunden for det Gå-marathon, som over fire dage bliver afviklet af DGI Sydvest og Vejen Kommune. Alle interesserede kan deltage, og man bestemmer selv, om man vil gå med en enkelt gang eller deltage alle fire gange. Er man med alle gange, har man gennemført et maraton.

- Gåture kan have en forebyggende effekt for vores sundhed. Vi har brug for luft og motion, det giver mere energi og øger koncentrationen. Kom ud og få en dejlig oplevelse sammen med andre, siger Conny Grøn, der er sundhedskoordinator i Vejen Kommune.

Annonce

Startskud for at få folk ud at gå

Vejen Kommune og DGI Sydvest har en ambition om at skabe mindst 30 gåfællesskaber. Parterne håber, at de fire ture bliver startskuddet til en fast tradition for nogle af deltagerne.

- Det er meget sjovere at gå en tur sammen med andre i stedet for at komme af sted selv. Det positive fællesskab betyder meget for motivationen, siger Danni Callesen, der er gangkonsulent ved DGI Sydvest.

Det lokalsamfund, der samler den største andel af sine borgere og drager ud på gå-maraton sammen, vinder 10.000 kroner. Pengene kan bruges helt frit, om det så er en hoppeborg, musik, lidt ekstra god mad til sommerfesten, stole til det lokale samlingssted eller nye spinningcykler til foreningsfitness.

Gåmaratonet finder sted over fire dage, hvor gåturene er på 10.5 km. Det er også muligt at gå ture på 5,3 km. Første tur er mandag den 17. august.

Gåmaraton

Gåturene afvikles over fire gange: 

Mandag den 17. august fra Rødding Centret

Torsdag den 20. august fra Medius Holsted 

Mandag den 24. august fra Jels Motel og Sportscenter

Torsdag den 27. august fra Vejen Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Sys og Malene på salme-tur

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Klubmestre blev fundet

Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Annonce