Annonce
Ugeavisen Vejen

Gammel i gårde: 400-års jubilar blev fejret

Herregården Sønderskov rundede i 2020 de 400 år. Men på grund af coronasituationen er jubilæet først blevet markeret nu. Foto: Museet på Sønderskov
For de fleste var jubilæumsåret 2020 fejringen af Genforeningen 1920, men på Museet Sønderskov var det også året, hvor Herregården Sønderskov blev 400 år.

Jubilæum: Det er de færreste forundt at nå at holde 400-års jubilæum, med mindre man da - som herregården Sønderskov - er en bygning.

Sønderskov rundede nemlig den fornemme alder sidste år, men på grund af coronasituationen var et planlagt seminar blevet udskudt til at finde sted i sidste uge.

På herregårdsseminaret deltog både lokale historieinteresserde og historefagfolk fra hele landet.

Annonce

Dagen bød på intet mindre end syv foredrag om Sønderskov set fra forskellige vinkler, og gæsterne fik derfor mulighed for at høre om herregården fra en historiker, en landskabsarkitekt, en arkæolog, en konservator, en litterat og en arkitekt.

Museet på Sønderskov markerede herregården Sønderskovs 400 års jubilæum med et seminar for historieinteresserede og historiefagfolk. Foto: Museet på Sønderskov

Oplægsholderne var fagpersoner som blandt andet Carsten Porskrog Rasmussen fra Sønderborg Slot, Anders Toftgaard fra Det Kongelige Bibliotek, Michael Højlund fra Koncerveringscenter Vejle og personer med et nært kendskab til herregården, som arkitekt Steffen Søndergård og Nick Schaadt fra Museet på Sønderskov.

I løbet af dagen blev gæsterne bespist med mad fra Herregårdskælderen, der i dagens anledning havde ladet menuen inspirere af opskrifter fra renæssancen.

På grund af forsamlingsforbuddet deltog kun 50 personer.

Flere af oplæggene vil derfor i løbet af året blive udgivet i tidsskriftet Herregårdshistorie. Så havde man ikke mulighed for at deltage, er der stadig mulighed for at lære mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Indbrud i Rødding

Ugeavisen Vejen

Corona satte en midlertidig stopper for nye venskaber hos Børns Voksenvenner: Flere børn i Vejen Kommune savner en ekstra rollemodel

Ugeavisen Vejen

Rikkes positive tilgang til livet stammer fra opvæksten i Askov: Har sjældent oplevet så meget venlighed som i Dagli´Brugsen i Askov

Annonce