Annonce
Ugeavisen Vejen

Godt nytår

Berit Aagaard Thuesen, Vild i Vejen, har i 2022 et projekt om at tælle sommerfugle. Privatfoto

Af Berit Aagaard Thuesen, Vild i Vejen

I dagene omkring nytår gør mange af os status over året, der gik og tænker lidt over, hvad det næste år gerne må indeholde.

Jeg har sagt ja til at åbne min have til et arrangement, som holdes af Haveselskabet og Vild i Vejen. Min have. Straks melder tankerne sig: Er den nu fin nok? Får du gjort det hele rent inden? Min have er min have. Den er, som den er. Nogle vil mene, at den er noget særligt, nogle vil mene, den ikke er noget særligt, for nogen vil den være for pæn, og for andre for vild. Og det skal de da have lov at mene. Det er jo min have.

Annonce

Jeg holder selv meget af at komme på havebesøg hos andre. Det giver god inspiration at se, hvordan andre bruger deres have. Vi gør det jo alle forskelligt, men fælles for os alle er, at vi holder af at se noget gro.

Om det er en kæmpe landbohave, en rækkehushave eller på en altan – det skal andre, da ikke gøre sig til dommer over. Alle gør det, de holder af – at se ting gro. At gøre noget for biodiversiteten, at invitere insekter, bier og andre dyr ind i din have giver ikke blot en ekstra dimension i det at have en have, men også helt nye oplevelser.

Jeg har taget en masse frø i have,, og de skal inden længe sås. Tænk, hvis jeg kan lave mine egne stauder. Det vil altså være sjovt. Jeg skal i 2022 tælle arter af sommerfugle i min have. Bierne ville jeg også gerne blive klogere på, men sommerfuglene er nu lettere at se forskel på. Og jeg er jo bare en glad amatør, så der starter jeg. Mere vand i haven skal der også i 2022. Og jeg har fundet et billede af et fint pindsvinebo, så jeg skal have gang i hammer og sav. Hvordan det ender, må tiden vise.

Måske skal 2022 være året, hvor du også vil prøve noget nyt i din have. Måske at gøre noget helt andet i et hjørne end det, du plejer. Giv det en chance og nyd processen. Det er sundt at rode i jorden. For kroppen og for hovedet.

Vild i Vejen er i fuld gang med at lave aktiviteter til 2022. Der er planer om frøture, havebesøg og foredrag. Vi håber at 2022 kan blive et år, hvor endnu flere melder arealer ind til konkurrencen ”Danmarks Vildeste Kommune”. Du melder ind via www.vejen.dk – søg på Danmarks Vildeste Kommune.

Godt nytår!

Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce