Annonce
Ugeavisen Vejen

Grønvangskolen får ny skolepatrulje på Vestergade

Grønvangskolen har fået godkendt, at der kan etableres en skolepatrulje i Vestergade i Vejen. Her er det fra skolepatruljen på Maltvej i Askov. Arkivfoto: Søren Dippel
Problematiske oversigtsforhold samt tung trafik har fået Vejen Byråd til at godkende skolepatrulje i Vestergade i Vejen.
Annonce

Vejen: Trafikudvalget ved Grønvangskolen har ansøgt Vejen Kommune om, at der kan oprettes en skolepatrulje på Vestergade i Vejen. Ansøgningen er blevet godkendt i Vejen Byråd.

I ansøgningen fra Grønvangskolen konstateres det, at ednu flere elever end i dag vil kunne benytte et ellers sikkert stisystem nord for skolen. Krydsningen af Vestergade er problematisk, fordi vejen svinger, og bilerne kan være svære at se, når eleven kommer fra højbroen – ikke mindst når der står flere og venter.


Det gør det svært for mange elever at vurdere, hvornår det er sikkert at gå/cykle over.


I svinget er der desuden to ind- og udkørsler at holde øje med, og nogle bilister vælger at holde for eleverne, så de kan komme over vejen, mens andre kører forbi uden at holde.

Det gør det svært for mange elever at vurdere, hvornår det er sikkert at gå/cykle over. Samtidig kører der tung trafik på Vestergade til to store virksomheder – magarinefabrikken og vaskeri.

Annonce

Trængsel om morgenen

Der er trængsel om morgenen fra klokken cirka 7.40 til 8.00 – i begge retninger, idet forældre, som har afleveret deres børn, samt nogle af de større elever, skal i idrætscenteret eller til konfirmationsforberedelse, og krydser Vestergade den modsatte vej fra skolen til højbroen.

Allerede på mødet i maj besluttede Vejen Byråd, at der kan anvendes økonomiske midler fra pulje til at sikre skoleveje til at etablere foranstaltninger, der beskytter skolepatruljen og de mange krydsende elever.

Et skolepatruljeanlæg består af et blinksignal med to skiftevis blinkende gule blink samt advarselstavler med undertavler »Skole« og en strækningsangivelse. Blinkene vil alene være i funktion, når skolepatruljen arbejder. Syd- og Sønderjyllands Politi godkendt, at der kan opsættes et skolepatruljeanlæg på Vestergade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Med hjertet på rette sted

Ugeavisen Vejen

Rallyløb slutter i Vejen

Ugeavisen Vejen

Velkommen til benzinfolket

Annonce