Annonce
Ugeavisen Vejen

Guide: Her kan du nyde nattehimlen

I Vejen-området er der mange muligheder for at nyde nattehimlen uforstyrret af byens lys. Prøv at stå under stjernevrimlen ved en søbred eller en lysning i en skov. Sov under åben himmel i en af de mange shelters, hvor du kan tænde bål og fortælle historie. Særligt i midt juli til slut august er der mange muligheder for at se stjerneskud, når meteorsværmen Perseiderne er i gang. Vær opmærksom på, at du ikke må færdes i private skove efter solnedgang. Alle steder på listen her er tilgængelige efter solnedgang, så her kommer du ikke på afveje.

Stursbøl Plantage, Jels, fri teltning, Stursbøl plantage syd for Jels:

Stursbøl Plantage mellem Jels og Oksenvad er der et område, hvor der er Fri Teltning. Her kan du for en enkelt nat slå et eller to 3-personers telte op, og overnatte i dem. Det er Naturstyrelsen, der ejer skoven, og giver tilladelsen.

Stursbøl Plantage har en afvekslende bevoksning med forholdsvis unge træer, fordi skoven blev ret hårdt ramt af orkanen i 1999. Skovområdet rummer rigtig mange gravhøje, som er en indikation på at Hærvejen har passeret området.

Foto: VisitVejen
Annonce

Københoved Skov, primitiv overnatning, Københoved Skovvej 5, 6630 Rødding:

Københoved Skov er bl.a. primitiv overnatningssted med to store shelters med udsigt til egen sø. Vågn op til fuglekoret, kig rådyret i øjnene, når du står op - måsked er der også en padde, der kigger på.

Stedet ligger omkranset af skov, men alligevel åbent. Man kan slå sit eget telt op eller man kan leje sig ind i en af shelterne og ved større grupper, er der også mulighed for at sove i tipitelt. Her er god læ.
Der er adgang til et handicaptoilet og bruser. Københoved skov ligger ca. 2 km vest for Københoved og Hærvejens cykelrute.

Københoved Skov er et større skovområde, som er gammel fredsskov, og kendt for en bestand af rovfugle, såsom duehøg og musvåge. Der er flere afmærkede stier i området omkring Københoved Skov Overnatning, så det er muligt, at opleve den flotte natur helt tæt på.

Foto: Københoved Skov Overnatning
Annonce

Sov med dyrene i Glad Zoo, Lintrup, Gl. Møllevej 1a, 6660 Lintrup:

Til overnatningen i Glad Zoo har I hele zoo-området for jer selv, når de andre gæster er taget hjem. I kan nyde dyrene, og opleve nattens dyrelyde tæt på, når det bliver mørkt. Helt mørkt - så mørkt, at I også se stjerner, hvis der er klart vejr. I skal sove i de nye shelters, som ligger sammen med en grillhytte i smukke grønne omgivelser med vidt udsyn til det sydamerikanske anlæg – så I får lamaer, antiloper og nanduer som direkte naboer.

En nat i en zoologisk have er en helt speciel oplevelse, og en god idé til en anderledes oplevelse sammen til familien, en udflugt med børn eller en mindre gruppe.

Glad Zoo Lintrup
Annonce

Teltplads og shelters ved Klebæk - Bække, Hamborggårdsvej 4a, 6622 Bække:

Tæt på den store Hamborggårdsten ligger KFUM-spejdernes Klebækhytte. I tilknytning til hyttens udeareal er den en teltplads, som kan anvendes af vandrere og cyklister. På arealet der der desuden etableret to shelters med plads til 4-5 personer i hvert.

Der er toiletter i tilknytning til den ene bygning, og dermed også adgang til vand. Opholdsarealet har 2 bålsteder og borde/bænke.

Pladsen ligger lige ved både Hærvejsruten og Kyst til Kyststien og den passes fra palmesøndag til efterårsferien.

Foto: Vejen Kommune
Annonce

Shelterplads Skudstrup, Kongeåstien, Knagmøllevej 17A, 6630 Rødding:

Langs med Kongeåstien ligger en række shelterspladser, hvor du er velkommen til at overnatte på din tur langs den historiske grænse. På den østligste shelterplads, altså tættest på Kongeåens udspring og starten af Kongeåstien, er der fra stien en trappeopgang op til Skudstrup-pladsen.

Her er der to shelters med plads til 4-5 personer i hver, vand, toiletbygning og bålplads samt borde/bænkesæt. Pladsen ligger i tilknytning til en flugtskydningsbane. Der findes desuden infotavle om Kongeåen og Kongeåstien.

Det er gratis at benytte shelterpladserne langs Kongeåstien, og pladsen forlades opryddet. Shelterne kan ikke bookes i forvejen.

Faciliteterne på shelterplads Skudstrup ved Kongeåstien er taget i brug i 2015 i forbindelse med etableringen af Kongeåstien langs den gamle grænse.

Foto: VisitVejen
Annonce

Shelter i Rødding Præsteskov, Skodborgvej 2D, 6630 Rødding:

I Rødding Præsteskov ligger dette shelter med plads til ca. 10 personer. Shelteret ligger på en lille åben plads i tilknytning til en lille parkeringsplads. Der er bålplads, men ikke adgang til vand. Ved rastepladsen ved Skodborgvej, ca. 300 m findes et toilet. Der er ca. 1,5 km til Rødding by med indkøbsmuligheder.

Foto: VisitVejen

Kilde: VisitVejen


Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Hovborg: Storke har fået egen landingsplads

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Vigtigt med samlingspunkter i vores lokalsamfund

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Billedkunst udstilles på Vejen Bibliotek

Ugeavisen Vejen

Musikalsk Elvis-foredrag kommer til Vejen

Ugeavisen Vejen

Set i bakspejlet: - Min mor havde planlagt sit selvmord gennem de sidste to år

Ugeavisen Vejen

Vejen LAN er tilbage i idrætscentret

Ugeavisen Vejen

Autocentralen holder åbent hus

Ugeavisen Vejen

Brørup får Danmarks- premiere på ny temafest

Ugeavisen Vejen

Restriktioner koster Brørup Bio 200.000 kroner

Ugeavisen Vejen

City Kiosken sadler om: Dropper cigaretter og spiritus for at satse stort på bland-selv-slik

Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Christiansborg: Sammen er vi stærkest

Ugeavisen Vejen

Bilforhandler fejrer 40 års jubilæum med bilmærke

Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Christiansborg: Vi skal huske at fejre de vigtige sejre

Ugeavisen Vejen

Asfaltarbejde lukker trafikeret lyskryds om natten

Ugeavisen Vejen

Boghandlere uddeler gratis bog til børn

Ugeavisen Vejen

Med lidt coronaforsinkelse: Spejderne fik deres distriktsturnering

Ugeavisen Vejen

Skoleelever var på opdagelse på Christiansborg

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: En våbenløs kamp på taler, mindesten og sange

Ugeavisen Vejen

Jeanne vinder årets lærlingepris: - Hun er en rigtig rollemodel

Ugeavisen Vejen

Nu skal der være fokus på bøgerne: Heidi har indrettet kontor med både skriveplads og lydbogsstudie

Ugeavisen Vejen

Broderloge fejrer 50-års jubilæum

Ugeavisen Vejen

Klima, bæredygtighed og grøn omstilling kom på dagsordenen

Ugeavisen Vejen

Jan Gintberg laver show i Troldesalen

Annonce