Annonce
Ugeavisen Vejen

Gymnastikken ligger i hendes dna

Louise Pedersen er træner for Vejens Grand Prix hold i rytmisk gymnastik, der netop har vundet sølv ved DM.Foto: Martin Ravn
23-årige Louise Rønne er opvokset med gymnastik. Begge forældre har været ivrige gymnaster - nu har hun fået rytmisk sportsgymnastik til at genopstå i Vejen.
Annonce

Vejen: - Jeg er blevet slæbt med til gymnastik, siden jeg var helt lille, fortæller Louise Rønne Pedersen over en kop kaffe i det lille rækkehus på Rolighedsvej i Vejen, hvor hun bor sammen med kæresten Patrich.

Hun er HX-student og har et år tilbage af uddannelsen som serviceøkonom, som hun læser til i Esbjerg. Hendes helt store drøm er at kunne leve af gymnastikken, men som hun selv siger, så er det nok ikke realistisk. Derfor er hendes plan at få et job som eventkoordinator.

I fritiden bruger hun mange timer på hendes helt store passion, som er rytmisk konkurrence gymnastik.

- Jeg går på et seniorhold i Hjerting. Jeg er total bidt af det, og det var også derfor, jeg sidste år startede et hold op for juniorer i Vejen Gymnastikforening. Der har ikke været rytmisk sportsgymnastik i mange år. I år har jeg haft fire hold, og det yngste hold, som er i alderen 6-12 år, har netop vundet sølvmedaljer ved DM. Pigerne brænder virkelig for det, og jeg er så stolt af dem, siger Louise.

Her er Louise med de stolte piger efter medaljeoverrækkelsen. Privatfoto
Annonce

Nyt tiltag på vej

Louise Rønne Pedersen er uddannet som gymnastikinstruktør hos DGI og Gymnastik Danmark og har også en del erfaring indenfor ballet og jazzgymnastik.

- Jeg var udvekslingstudent i USA et år, hvor jeg gik til ballet og jazzgymnastik i min fritid. Det er virkelig noget, jeg kan bruge i rytmisk gymnastik. Det er jo meget æstetisk, forklarer hun.

Hun laver selv koreografien til de indslag, som holdene udfører til konkurrencerne.

- Jeg finder min inspiration i min egen træning, men også på You Tube, fortsætter hun.

Konkurrence som gav 2. pladsen til de dygtige gymnaster var uden redskaber, men rytmisk sportsgymnastik er også med vimpel, tøndebånd, bold og sjippetov.

- Mine yndlingsredskaber veksler lidt. I øjeblikket er det vimpel og tøndebånd, fortæller Louise Rønne Pedersen.

Endnu er der ingen seniorhold for rytmisk sportsgymnastik i Vejen, men det håber Louise at lave om på.

- Jeg har også gang i et tiltag for seniorer i hele landet. Jeg er ved at samle et konkurrencehold, som består af seks personer. Planen er, at vi mødes cirka en gang om måneden til weekendtræning. P.t er vi tre, så vi mangler bare tre mere, for at kunne få et hold op at stå. Så er der nogen, der har lyst, så skal de bare komme ud af busken, lyder opfordringen fra Louise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Med hjertet på rette sted

Ugeavisen Vejen

Rallyløb slutter i Vejen

Ugeavisen Vejen

Velkommen til benzinfolket

Annonce