Annonce
Ugeavisen Vejen

Hærværk: Ødelæggelser for 100.000 kroner på det nye bibliotek

Kasper Østergaard Grønkjær er mere end træt af, at hærværksmænd har hærget på biblioteket. Blandt andet var lysstanderne i udendørsområdet på første sal blevet sparket løs. Foto: Dorthe Andresen
I løbet af bare tre kvarter lykkedes det for endnu ukendte gerningsmænd at forårsage ødelæggelser for i omegnen af 100.000 kroner på Vejen Bibliotek.

Vejen: Det var et sørgeligt syn, der mødte de ansatte på biblioteket, da ugens første arbejdsdag begyndte.

- Det lignede noget, der var løgn. Aviser var smidt over det hele, flere steder havde de brækket sig ud over gulvet, og toiletterne var stoppet til, fortæller Kasper Østergaard Grønkjær, der er leder af Vejen Bibliotekerne.

For i løbet af tre kvarter lørdag aften havde flere hærværksmænd via indgangen, der vender mod banegården, fået adgang til biblioteket - med mange ødelæggelser til følge.


Det lignede noget, der var løgn. Aviser var smidt over det hele, flere steder havde de brækket sig ud over gulvet, og toiletterne var stoppet til.

Kasper Østergaard Grønkjær, leder, Vejen Bibliotekerne


Og listen over ødelæggelser, der fremgår af politiets døgnrapport, er lang.

- De har ødelagt loginmaskinen, smadret gulvspots og på en eller anden måde tvunget døren op. På første sal har de væltet og ødelagt lysstandere i en udendørsområde, siger Poul Steffensen, der er politikommissær ved Syd- og Sønderjyllands Politis Områdestation Nordøst.

Videoovervågning

Kasper Østergaard Grønkjær fortæller, at biblioteket tidligere har haft problemer med unge på biblioteket.

- Vi har haft udfordringer med unge, der ikke ved, hvordan man opfører sig, men det her er klart en eskalering af tingene, siger Kasper Østergaard Grønkjær, der formoder, at det også denne gang drejer sig om unge.

Selv ikke grundig rengøring har helt kunne fjerne sporene efter hærværksmændene, der også lige nåede at kaste op på gulvet rundt på biblioteket. Foto: Dorthe Andresen

Men det vil tiden vise, for der er videoovervågning på hele biblioketet - og alt det billedmateriale er naturligvis afleveret til politiet.

Poul Steffensen fortæller, at hærværket er sket i lørdag i tidsrummet fra klokken 20.45 til 21.30.

- Hvis nogen har set noget eller hørt noget larm lørdag, så må de gerne kontakte os, siger Poul Steffensen.

Annonce

Skaber utryghed

Det er første gang, at det nye bibliotek i en sådan grad helt umotiveret er blevet hærget. Men Kasper Østergaard Grønkjær mener, at der ikke er så meget mere biblioteket kan gøre.

- Så skal vi jo have fuldtidsvagter på, og så tanken om et åbent bibliotek lidt væk, siger Kasper Østergaard Grønkjær og tilføjer:

- Det er ikke her, de skal feste. Det er med til at skabe utryghed for de almindelige brugere.

Bibliotekslederen er næsten sikker på, at nogen må have planlagt at ødelægge biblioteket, blandt andet fordi det er foregået på så forholdsvis kort tid.

- Derfor får man tanken, at det har været bevidst. Men hvorfor er det lige, at man bliver enige om i en gruppen, at nu går vi ned på biblioteket og ødelægger det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Annonce