Annonce
Ugeavisen Vejen

Her er 10 sjove sommeraktiviteter med dine børn

I år holder rekordmange danske børnefamilier ferie under danske himmelstrøg. Her venter massevis af gode stunder for dig og dine børn, der giver oplevelser til både hjertet og maven.
Annonce

Britta Surland, madspecialist i Arla, og TV-vært Sofie Linde, kommer her med deres bedste forslag til madaktiviteter, du kan nyde med børnene i det danske sommerland.

- Der gemmer sig mange gode oplevelser i den danske natur, som vi nogle gange kommer til at tage for givet. Vi vil derfor give børn, forældre og bedsteforældre inspiration til sommeraktiviteter for hele familien, der samtidig gør børnene klogere på vores dejlige Danmark og på vores alsidige natur, siger Britta Surland, madspecialist i Arla.

Mens I nyder naturen og ferien, kan børnene samtidig blive klogere på råvarer og madlavning.

Annonce

Fang krabber, besøg en jordbærmark og lav mad over bål

- Vi har fundet frem til ti oplevelser, som vi lover, vil hitte hos både store og små. Vi har blandt andet fanget krabber, plukket jordbær fra marken og lavet mad over bål. For at hjælpe børn og forældre i gang, har vi også lavet how-to-videoer, der guider til en god oplevelse. Dem kan du se på vores side Arla.dk/madløjer,” siger Britta Surland.

·1.Besøg en jordbærmark: Pluk spandevis af modne jordbær fra de danske jordbærmarker og tryl dem om til marmelade, ispinde og slushice. Eller spis dem som de er med fløde eller mælk på toppen.

·2.Tag på krabbejagt: Tag på tur til en af de skønne, danske strande, hvor børnene kan ligge på maven og fange krabber i timevis. I stedet for at smide krabberne ud, når dagen er forbi, kan I tage dem med hjem og lave den skønneste krabbesuppe til aftensmaden.

·3.Lav mad over bål: De fleste børn er vilde med at lave mad over bål. Og her er masser af muligheder udover de klassiske snobrød og popcorn. Bag fx madbrød med krydderurter og lav chili con carne over bål.

·4.Drag på eventyr i skoven: I skoven gemmer der sig et hav af spændende oplevelser. Her kan I udforske naturen, samtidig med at I kan gå på jagt efter gode råvarer som brændenælder og spiseligt ukrudt, som I senere kan bruge i madlavningen. Tag også en klatretur i træerne, byg en hule, og hvis I har mod på det, kan I overnatte i et af de mange sheltere.

·5.Ryst dit eget smør: Gå tilbage til de gamle dyder og lav smør fra bunden – det er faktisk slet ikke så svært, som man skulle tro, og så er det en sjov aktivitet at ryste smør om kap. Du kan give smørret din egen favoritsmag ved at tilsætte alverdens krydderurter og krydderier. Lad børnene eksperimentere med smage og lad dem vælge deres yndlingssmag.

·6.Bag sammen: Børn elsker at bage. Børn helt ned til 8-årsalderen kan sagtens selv bage en nem kage eller pandekager. Og børnene kan meget mere, end du tror! Så slip kontrollen, når du først har hjulpet dem første gang, og lad dem være kreative i køkkenet.

·7.Find spiselige blomster i naturen:Spiselige blomster pryder både bagværk, desserter, salater og brød. Pynt fx med tusindfryd, mælkebøtter, kornblomst og rosenblade.

·8.Besøg en gårdbutik: I Danmark findes der mange gårdbutikker, hvor I kan købe råvarer som gulerødder, kartofler og ærter direkte fra gården. Gå på opdagelse i gårdbutikken og vælg en grøntsag, som I aldrig har smagt. På den måde kan I gøre et eventyr ud af en ny smag.

·9.Tag på fisketur eller besøg en fiskekutter: En fisketur er en skøn sommerferieaktivitet, og den skaber ro til lange snakke med dine børn. Er du ikke erfaren fisker, kan du besøge en af Danmarks put and take-søer, hvor du kan leje alt udstyret, og hvor du kan være næsten sikker på, at oplevelsen vil give jer en fangst med hjem til grillen. I mange havne kommer fiskerne også ind om morgenen, hvor I kan se og købe frisk fisk direkte fra båden – en sjov aktivitet før hele familien.

·10.Se en solnedgang: Når dagen er slut, kan I tage til stranden eller en bakketop og se solnedgang. Her kan I tage en dessert med, som I selv har lavet, med nogle af de skønne råvarer, I har fundet i naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Velkommen til benzinfolket

Ugeavisen Vejen

Opråb fra Broen i Vejen

Annonce