Annonce
Ugeavisen Vejen

Her er Rikke Dypping Jensen - naturligvis

31-årige Rikke Dypping Jensen er skov- og naturtekniker med speciale i naturformidling. Det er en uddannelse, hun har fået i Skovskolen på Københavns Universitetet. Siden har hun blandt andet være ansat som naturvejleder og skovløber hos Naturstyrelsen i Trekantsområdet. Foto: Søren Dippel
I de kommende uger vil Vejens nyansatte naturvejleder på skift besøge flere institutioner i kommunen og fortælle og lære fra sig. Det har børnene i naturbørnehaven Egebo i Vejen allerede nydt godt af.

Brørup: At vi allesammen meget snart bliver nødt til i højere grad at indordne os efter naturens egne præmisser, er vel efterhånden ved at gå op for de fleste af os. Vi skal passe bedre på naturen, og derfor er vi også nødt til at tage ved lære af alt det, der sker, og i fremtiden kan komme til at ske med naturen. Der er endnu meget for os - børn og voksne - at lære, men heldigvis kan vi få hjælp til den slags.

Hvad natur angår, er Vejen Kommunes nyansatte naturvejleder Rikke Dypping Jensen på hjemmebane. Hun er nemlig skov- og naturtekniker med speciale i naturformidling. Det er en uddannelse, hun har fået i Skovskolen på Københavns Universitetet. Hun blev færdigudlært naturvejleder i slutningen af november, og har taget en toårig efteruddannelse via Naturvejlederforeningen I Danmark.

Siden har hun blandt andet være ansat som naturvejleder og skovløber hos Naturstyrelsen i Trekantsområdet.

Annonce


Der findes så mange smukke steder i Danmark, og et af dem er i Åtte Bjerge.

Rikke Dypping Jensen, naturvejleder


Vejen Kommune har i forvejen en naturvejleder Sam M. B. Sørensen i natur- og Kulturskolen ved Museet på Sønderskov, men kommunen har vurderet, at der også er behov for en naturvejleder på dagtilbudsområdet.

Frem til årsskiftet er Rikke Dypping Jensen derfor blevet kontraktansat i Vejen Kommune som naturvejleder i daginstitutioner, hvor hun skal være kollega og sparringspartner for de ansatte, men også inspirationskilde til hvordan børn og voksne kan blive ved med at være udenfor i naturen  – også nu med nogle kolde måneder i vente.

I de kommende uger vil hun derfor på skift komme på besøg i institutionerne og fortælle og lære fra sig. Det har børnene i naturbørnehaven Egebo allerede nydt godt af.

Havskildpadder i Honduras

Rikke Dypping Jensen er født og opvokset i Brørup, hvor hun bor i dag sammen med sin familie. Den tæller hendes mand Kenneth, som er ansat hos Davidsen, og tre børn: femårige Håkon, treårige Thora og Asger, der er to år.

Blandt hendes egne oplevelser i naturen har der også været nogle langt fra hjemlige himmelstrøg. Hun har for eksempel taget et dykkercertifikat i Honduras, hvor hun har dykket og og set havskildpadder i deres rette element.

- Min drøm om oplevelser i naturen skal være sammen med min familie. Der findes så mange smukke steder i Danmark, og et af dem er i Åtte Bjerge, siger Rikke Dypping Jensen, der elsker at formidle sin viden om naturen til os allesammen.

Noget af det smukkeste, vi kan opleve i naturen i Danmark, er efter hendes mening et egetræ, som har fået frihed til at vokse og at brede sig i alle retninger. Hun elsker også de store vidder og det kuperede terræn i Vejle Ådal.

En anden drøm for Rikke Dypping Jensen ville være, at Vejen kommune kan se fordelen ved at have en naturvejleder tilknyttet alle kommunens dagtilbud foruden den eksisterende naturvejler, der også har skoletilbuddet.

Her kommer naturvejlederen på besøg

Det er Vejen Kommunes Område 2, som har kontraktansat naturvejleder Rikke Dypping Jensen.

Det er således kun institutionerne i kommunens Område 2, der efter tur og frem til årsskiftet vil få besøg af naturvejlederen:

Naturbørnehaven Egebo i Vejen, Askov-Malt Børnehave, Børnehaven Lindehuset i Øster Lindet, Børnehaven Galaksen i Rødding, Børnehuset Luna, i Sdr. Hygum og Børnehaven Spiloppen i Jels.

I forbindelse med budget 2020 er der i Vejen Kommune afsat en pulje på i alt tre millioner kroner over tre år til videreudvikling af varierende og motiverende læringsmiljøer blandt andet i børnecentre og i dagtilbud.

Det er hensigten, at alle dagtilbud i kommunen skal have andel i midlerne, men ikke på samme tid. Område 2 er det eneste dagtilbud, som er blevet tildelt midler det første år svarende til 350.000 kroner.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Bukettur gennem Jels

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Mange sagde farvel - og tak - til borgmesteren

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Beboere har fået nyt fælleshus

Ugeavisen Vejen

Flot donation fra Tryg Fonden til UngeVejen

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Julemåneden om 25 år

Ugeavisen Vejen

Kom i julestemning på Studioscenen

Ugeavisen Vejen

Vild med dans i Vejen: Vejen Danseforening blev forgyldt ved DM i Køge

Ugeavisen Vejen

Skader efter brand lukker bagerbutik på 10. døgn: - Jeg står og tripper for at komme i gang igen

Ugeavisen Vejen

Mor til fem bager til hele landsbyen: Dropper nattesøvnen for at stå med fingrene i dejen

Ugeavisen Vejen

Klumme: Vild med mørket

Ugeavisen Vejen

Nyt fra biblioteket: Kalenderhistorier

Ugeavisen Vejen

Apotek tilbyder gratis høretest

Ugeavisen Vejen

Møder gav trist nyt: Byens Brød og Cafe åbner tidligst på tirsdag

Ugeavisen Vejen

- Hold jer fra hash, lightergas og euforiserende stoffer: 700 elever fik den barske virkelighed lige i hovedet

Ugeavisen Vejen

Bliv klogere på Vejen Kommunes kommende borgmester

Ugeavisen Vejen

Ny uddeler Hovborg: Flinke kommiser har flest købelystne kunder

Ugeavisen Vejen

Duo spiller julekoncert i Askov Kirke

Ugeavisen Vejen

Indefodboldstævne er tilbage for 32. gang

Ugeavisen Vejen

Julen er tilbage på Sønderskov

Ugeavisen Vejen

65 boliger skal moderniseres for 81 millioner kroner

Ugeavisen Vejen

Juleeventyr: Studio 73 er i julehumør

Ugeavisen Vejen

Bogmesser for enhver smag

Ugeavisen Vejen

Dagbog fra Egypten: Gymnasieelever fik en på opleveren

Annonce