Annonce
Ugeavisen Vejen

Hurtig handling: Vejen Kommune er i top med sagsbehandling

Vejen Kommune er landets næstbedste til at sagsbehandle landmænds ansøgninger om husdyrgodkendelser. Foto: Vejen Kommune
Vejen Kommune er landets næstbedste til at sagsbehandle landmænds ansøgninger om husdyrgodkendelser.
Annonce

VEJEN/JELS: Vejen Kommune er landets næstbedste til at sagsbehandle landmænds ansøgninger om husdyrgodkendelser.

Landbrugs- og fødevareerhvervet den største branche i Vejen Kommune med over 4000 arbejdspladser. Branchen har derfor stort fokus blandt kommunens administrative medarbejdere inden for blandt andet miljøgodkendelser, byggesagsbehandling og husdyrgodkendelser.

Det sidste gør Vejen Kommune så godt, at man indtager en andenplads i Miljøstyrelsens opgørelse over sagsbehandlingstider for 2019. Med 28 sager og en gennemsnitlig behandlingstid på 1,3 måneder kan det ikke gå meget hurtigere.

Landmand Iver Knude Wind fra Jels har nydt godt af hjælpen. Han ejer flere ejendomme i område og har haft brug for at udvide flere gange de senere år.

Annonce

Alt bliver vendt

Til den opgave benytter han sig af eksterne rådgivere. Blandt dem fremhæves samarbejdet med Vejen Kommune også.

- Det kan virke af meget, at vi får besøg af to-tre af kommunens medarbejdere i forbindelse med en udvidelse, men det gør, at vi får vendt og drejet alle områder på én gang i stedet for, at vi skal skrive frem og tilbage mellem de forskellige instanser indtil flere gange, forklarer Iver Knude Wind i en pressemeddelelse.


Det kan virke af meget, at vi får besøg af to-tre af kommunens medarbejdere i forbindelse med en udvidelse, men det gør, at vi får vendt og drejet alle områder på én gang i stedet for, at vi skal skrive frem og tilbage mellem de forskellige instanser indtil flere gange

Iver Knude Wind, landmand


Vagn Sørensen (V) , der er formand for udvalget for Teknik & Miljø, er tilfreds med fremgangen.

- Jeg kan kun være rigtig godt tilfreds med, at vi er en af landets hurtigste kommuner til at sagsbehandle husdyrgodkendelser. Korte sagsbehandlingstider er også med til at skabe vækst og arbejdspladser, og det har vi brug for i denne tid, konstaterer Vagn Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce