Annonce
Ugeavisen Vejen

Ingen refusion på hjemmepasning

Udvalget for skoler og børn har med Claus Kulmbach i spidsen valgt at prioritere de økonomiske midler til andre poster end på refusioner. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Forældre i Vejen Kommune kommer ikke til at få penge tilbage for at passe børn hjemme under coronakrisen.
Annonce

Vejen Kommune: Udvalget for skoler og børn har på sit seneste møde taget stilling til, om der i forbindelse med coronakrisen kan blive tale om at få penge tilbage, hvis familier periodevis selv passer børn, som normalt ville gå i institution.

Konklusionen blev et nej, fortæller udvalgets formand Claus Kulmbach.

- Vi har besluttet at fortsætte med vores nuværende model, som betyder, at forældre ikke får refusion for hjemmepasning, siger han.

Det ville hurtigt løbe op på den anden side af én million kroner, da der ikke er mulighed for at få refusion fra staten, og sådan en ekstraudgift ønsker vi ikke at finde i andre dele af vores budgetter.

Claus Kulmbach, udvalgsformand for skoler og børn

Annonce

Løber op

Udvalget har regnet på et eksempel, hvor ti procent af børnene meldes ud indenfor kort tid med krav om forældrerefusion, og det vil ifølge formanden koste kommunekassen 400.000 kroner for 14 dage.

- Det ville hurtigt løbe op på den anden side af én million kroner, da der ikke er mulighed for at få refusion fra staten, og sådan en ekstraudgift ønsker vi ikke at finde i andre dele af vores budgetter, siger Claus Kulmbach.

Man har i Vejen Kommune hele tiden kunne melde sine børn ud med én måneds varsel.

Hvis det var tilladt med kort varsel, havde institutionerne ifølge udvalgsformanden ikke en reel mulighed for at justere på deres personaleudgifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce